Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Οι Υιοί του Θεού & οι Θυγατέρες των ανθρώπων

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;


Αυτή η ιστορία με τους Υιούς του Θεού & την συνεύρεσή τους με τις θυγατέρες των ανθρώπων, με απασχολεί αρκετά χρόνια. Μέρες που έρχονται νομίζω ότι γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη. Ας δούμε όμως το σχετικό κείμενο:
 ” Και εγενετο οταν επληθυνθησαν οι υιοι των ανθρωπων, εν εκειναις ταις ημεραις εγεννηθησαν θυγατερες ωραια και καλαι. και εθεασαντο αυτας οι αγγελοι υιοι ουρανου και επεθυμησαν αυτας και ειπον προς αλληλους δευτε εκλεξωμεθα εαυτοις γυναικας απο των ανθρωπων και γεννησωμεν εαυτοις τεκνα. Και ειπεν ο Σεμιαζα προς αυτους, ος ην αρχων αυτων. Φοβουμαι μη ου θελησετε ποιησαι το πραγμα τουτο και εσομαι εγω μονος οφειλετης αμαρτιας μεγαλης. Απεκριθησαν ουν αυτω παντες. Ομοσωμεν ορκω παντες και αναθεματισωμεν παντες αλληλους μη αποστρεψαι την γνωμην ταυτην μεχρις ου αν τελεσωμεν αυτην και ποιησωμεν το πραγμα τουτο.” (Ενώχ 6, 1 – 5) Η διήγηση συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα, μιας και τα προϊόντα της σύλληψης ήταν Γίγαντες και ο Θεός, μέσω των τεσσάρων ισχυρών Αρχαγγέλων του, τιμωρεί τους συνομώτες Αγγέλους και διατάζει τον Κατακλυσμό.
Πόσο αληθινά είναι αυτά & πως ερμηνεύονται;
Τελικά μήπως το γένος των ανθρώπων δεν έχει σαν σκοπό μόνον την δική του Σωτηρία αλλά & όλης της Δημιουργίας, με την ιδιότητά τους του "κατ΄εικόνα & Ομοίωση";
Ιάκωβος Τίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου