Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκος Σιούτας: Ο Δάσκαλος είναι λεβεντιά

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ



Θα αφιερώσω & αυτήν την ανάρτηση στον Δάσκαλο, τον Ανθρωπο, έναν από τους Οδηγούς των ανθρώπων.
Νίκος Σιούτας λοιπόν, Δόκτωρ ψυχολογίας, Ειδικός παιδαγωγός, σχολικός σύμβουλος & δεν ξέρω τί άλλο.
Ο άνθρωπος αυτός σε μιά εποχή που επικρατεί η παγωνιά της αγάπης των πολλών, ΑΓΑΠΑΕΙ. Η Αγάπη του ξεχειλίζει από το blog του 4ου Δημοτικού σχολείου στο οποίο είναι Διευθυντής & το οποίο από σήμερα θα είναι στην λίστα των ιστολογίων μου. 
Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμές, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τον Μεγάλο αυτόν Ανθρωπο, με συνοδεύουν αξέχαστα τραγούδια του Χατζηδάκη που ακούγονται μόνιμα στο blog του Σχολείου.
Χωρίς καμία επαγγελματική υποχρέωση, από προφανή Αγάπη για τα παιδιά, για τον άνθρωπο, για την δουλειά του, έχει διαμορφώσει ένα Δημόσιο Σχολείο σε επίγειο παράδεισο που δεν αφήνει τα παιδιά του να κοιμηθούν το πρωί, δεν αισθάνονται την απειλή της τιμωρίας, δεν νοιώθουν την πλήξη & την βαρεμάρα του Σχολείου, γιατί δεν υπάρχει βαρεμάρα, γιατί τα βράδυα κοιτάζουν τ΄άστρα, βλέπουν homecinema, έχουν παρατηρητήριο σεισμών, έχουν μετεωρολογικό σταθμό, έχουν βιοκαλλιέργειες στην ταράτσα,...& ποιός ξέρει τι άλλο έχουν. Στο blog του σχολείου ακούγονται τραγούδια, είναι ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΜΕ, μακρυά από την μιζέρια, από την μεμψιμοιρία, την γκρίνια, την μαυρίλα των ψυχών. Αμφισβητούν τους πάντες & τα συστήματά τους με τις πράξεις τους με τα έργα τους, με την Αγάπη τους. Αυτά που δεν έκανε μια άχρηστη Πολιτεία τα έκαναν μιά αγαπημένη Σχολική κοινότητα με αρχηγό τον Δάσκαλο.
Στον Υπαλληλικό Κώδικα υπάρχει το μετάλιο διακεκριμένων πράξεων. Φαντάζομαι ότι κάτι ανάλογο θα υπάρχει & στον Κώδικα των εκπαιδευτικών. Είναι δικό σου Δάσκαλε είτε στο δώσουν είτε όχι. Σου ανήκει, γιατί είσαι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς τους μικρούς. Μπράβο Δάσκαλε!
Ιάκωβος Τίγκας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου