Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Δικαιοσύνη & Αγάπη

Ακούγοντας την καρδιά.
 http://www.youtube.com/watch?v=XqEjCeaysro&list=PLQmBQUrEWrPWR1aVWo7s5eSz_T69t9jJ-
Ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο σε 6 δεκάλεπτα μέρη που μου έστειλε ένας καλός φίλος & αξίζει να το δούμε & να το αναλύσουμε.

Περίμενα & εγώ να δω την άσκηση αλλά δεν την έδειξε μόνοτην περιέγραψε.
Πολλές  &ενδιαφέρουσες αλήθειες αλλά ανακατεμένες με εκείνη την «αλλαγή πεποιθήσεων» η οποία είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ενοεί γιατί δεν φαίνεται. Σε πρώτη φάση φαίνονται όλα θετικά.
Οταν ο Χριστός μίλησε για αγάπη & προσευχή προς τουςεχθρούς, αυτά ενοούσε αλλά πως να μιλήσει για αμφίδρομη σχέση μεταξύ εγκεφάλου& καρδιάς. Οταν έλεγε δεν χωράνε όλα μέσα στο μυαλό, άνοιξε την καρδιά σου,κυριολεκτούσε & δεν μιλούσε μεταφορικά. Η αμφίδρομη μεταφορά ηλεκτρισμούμεταξύ καρδιάς & εγκεφάλου μεταφέρει & μιά άλλη μορφή ενέργειας αυτόπου λέμε ψυχή. Είναι εκείνο στο οποίο στηρίζεται η ζωή. Η γήρανση & οθάνατος από την κακή διαχείρηση αυτής της ενέργειας προέρχεται & από τηνέλειψη γνώσεων & συνειδητοποίησης σχετικά με αυτήν.
Είδα στο ΝΙΜΙΤΣ ανθρώπους που έκαναν ανοιχτή καρδιά τουςοποίους ήξερα πριν την επέμβαση & τους είδα & μετά. Ηταν άλλοι άνθρωποισαν χαμένοι σαν αλαφροίσκιωτοι. Είχα καταλάβει ότι η καρδιά δεν είναι μιά απλήαντλία αλλά κάτι παραπάνω, κάτι πειράζεται. Σε αυτό ακριβώς επικεντρώνουν την προσοχή τουςοντότητες έξω & πέρα από εμάς & δημιουργούν επιδράσεις είτε αρνητικέςείτε θετικές. Η έλξη αυτών των οντοτήτων εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από εμάςόχι όμως απόλυτα. Και βέβαια πεποίθηση την οποία δεν αλλάζω είναι ότι ηπεριφρούρηση της ψυχής, απαιτεί πρώτα την δική μας ελεύθερη θέληση αλλά δενείναι κάτι που επιτυγχάνεται από εμάς. Χρειάζεται η προσέλκηση των οντοτήτωντου Θεού, οι οποίες υπάρχουν τόσο μέσα μας όσο & έξω από εμάς.
Η προσευχή & αγάπη προς τους εχθρούς, έχει να κάνει μετην συνειδητοποίηση ότι αυτοί έχουν την ίδια αιτία ύπαρξης με εμάς, τονΔημιουργό Πατέρα, ένα κομάτι του οποίου επίσης αποτελούν όπως & εμείς. Οιβλάβες που προκαλούν οι άνθρωποι σε άλλους ανθρώπους κυρίως οι σκοπούμενες,συνθέτουν την αδικία. Συνήθως η αδικία ζητάει από τον αδικούμενο γην &ύδωρ, δηλαδή ζητάει παραχώρηση ψυχής. Εδώ όμως μπαίνει & μιά άλλη ένοια τουτι θεωρεί κάποιος ψυχή, γιατί πολλοί θεωρούν ψυχή το θέλημά τους, οπότε αυτόείναι εγωισμός. Οταν όμως πρόκειται για δικαιοσύνη & μάλιστα των άλλων τιςοποίες κάποιος εκ της θέσεώς του οφείλει να προστατέψει & να απονείμει,τότε τα πράγματα σοβαρεύουν. Τότε μπαίνεις μπροστά & λες όχι στονοποιονδήποτε, είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις, γιατί αν δεν το κάνεις,παραχωρείς γην & ύδωρ & τα δικά σου αλλά & των άλλων που δεν έχειςκανένα δικαίωμα να το κάνεις.
Η στάση αυτή όμως έχει συνέπειες. Αυτές λοιπόν τις συνέπειεςκαλείται να υποστεί με ορθό τρόπο όποιος επιλέγει αυτήν την στάση ζωής.
Κατά συνέπειαν η προσευχή & αγάπη για τους εχθρούς αυτήντην ένοια έχει. Του να μπορέσουν να καταλάβουν τις συνέπειες των πράξεών τουςσε αυτούς τους ίδιους & να νοιώσουν το επώδυνο κηνύγι των ερυνίων.
Και αυτό γιατί η ένοια της επί μέρους Δικαιοσύνης πουπαραβιάζεται εντός του χρόνου, υπάρχει αναλοίωτη εκτός του χρόνου. Οτι λοιπόνέχει παραβιαστεί εντός του χρόνου, πρέπει να αποκατασταθεί εντός του χρόνουδηλαδή όσο ακόμη υπάρχει καιρός. Αν δεν γίνει αυτό, θα χρειαστεί αποκατάστασητης Δικαιοσύνης εκτός του χρόνου, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επώδυνο & αχρόνως χρονοβόρο μέχρι τον τελευταίοκοδράντη.
«Μάθετε Δικαιοσύνη οι ενοικούντες επί της Γης...»
Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, δεν συνεπάγεται κατ΄ανάγκηντιμωρία.
Εδώ μπαίνει η ένοια της μετανοίαςτης εκ των υστέρων νόησης η οποία οδηγεί στην συγγνώμη & την άφεση.
Βέβαια υπάρχουν γεγονότα που με την εκ των υστέρων νόηση,ναι μεν δεν ξεγίνονται αλλά διορθώνονται, & τότε τα πράγματα είναι σχετικάεύκολα, όμως υπάρχουν γεγονότα τα οποία & δεν ξεγίνονται & δενδιορθώνονται εντός του χρόνου, όπως είναι ο φόνος. Εκεί τα πράγματα είναιιδιαίτερα δύσκολα όσο & φιλοσοφημένος & ψαγμένος να είναι κάποιος. Εκτων πραγμάτων ανάγεται η υπόθεση στην εκτός χρόνου πραγματικότητα με ότι αυτόσυνεπάγεται.
Η ανθρώπινη Δικαιοσύνη τουλάχιστον στα βιβλία, χωλαίνει ωςπρος την εκ των υστέρων νόηση την συγγνώμη & την άφεση. Και αυτό γιατί όπωςέχω ξαναγράψει στα εκατομύρια Νομικά βιβλία όλου του Πλανήτη όσο & να ψάξεικανείς δεν θα βρει την λέξη Αγάπη. ΚαιΔικαιοσύνη χωρίς Αγάπη δεν υπάρχει όπως Αγάπη χωρίς Δικαιοσύνη επίσης δενυπάρχει. Και εδώ είναι η βασική μου ένσταση με τα λεγόμενα στο βίντεο.
Κατά τα άλλα, για όσους ενδιαφέρονται καλό είναι να ζούν Ακούγοντας την καρδιά.
Ιάκωβος Τίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου