Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η Θεολογία της καρπαζοείσπραξης

Γιατί πολεμάς το άδικο;


Εδώ & πολλλά χρόνια, έχουν κάνει την εμφάνισή τους περίεργες διδασκαλίες, στους κόλπους της Εκκλησίας, που βασίζονται στην "σοφία & αγιότητα κάποιων γεροντάδων", οι οποίες ευθαρσώς διδάσκουν την παραίτηση του αδικημένου από την διεκδίκηση των δικαίων του, επειδή λέει δήθεν, όλη αυτή η διαδικασία, θα του φέρει ταραχή & αρνητικά συναισθήματα. Αντ΄αυτού διδάσκουν & συστήνουν, την καρτερία, την υπομονή & την στροφή στον Θεό.
Το περίεργο είναι ότι παρατηρείται μία ταύτιση των απόψεων αυτών με απόψεις Εσωτεριστών που μιλάνε για "Θετική σκέψη", η οποία πρέπει να είναι μακρυά από την αίσθηση της αδικίας, την οποία οι άνθρωποι θα πρέπει να απεμπολίσουν, αν θέλουν να έχουν την ψυχική τους υγεία. Δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι σε συζήτηση που είχα με κάποιον τοπικό παράγοντα Μασόνο, & στον οποίο είπα ότι έχει πέσει όλη η Μασονία επάνω μου, μου είπε ότι αν είναι έτσι τότε πρέπει να έχεις τεράστιες ψυχικές δυνάμεις για να τα βγάλεις πέρα.
Είναι τουλάχιστον βλασφημία προς την διδασκαλία του Χριστού, η παραίτηση από το δίκαιο & η απεμπόλιση του αισθήματος της αδικίας & βεβαίως οδηγεί στην διαμόρφωση του ανθρώπου ραγιά, που θα καταφύγει στην ρουφιανιά, & στις υπόγειες διαδρομές, προκειμένου να μείνει αλώβητος. Και αυτό οι "Αγιοι γεροντάδες" το θεωρούν υγειά ψυχής.
Δεν διάβασαν ποτέ τους τους ψαλμούς του Δαυίδ, ο οποίος προσευχόμενος ζητάει ποικιλοτρόπως την δικαιοσύνη, ακόμη & με απώλεια των εχθρών του;. Δεν διάβασαν ποτέ την παραίνεση του Χριστού "μάθετε δικαιοσύνη οι ενοικούντες επί της γης"; Και αλλού "Μακάριοι οι πεινώντες & διψώντες την δικαιοσύνη ότι αυτοί χορτασθήσονται..."
Δεν διάβασαν ούτε τον Αγιο Ιωάννη Χρυσόστομο που λέει "καλύτερα πόλεμος παρά ειρήνη που με χωρίζει από τον Χριστό"; Τις μεθοδεύσεις της τότε καθεστηκειίας τάξης με πρωτοστατούσα την Ευδοξία & τον Επίσκοπο Θεόφιλο Αλεξανδρείας που οδήγησαν στην εξόντωση του Χρυσόστομου ούτε αυτές τις διάβασαν οι ανιστόρητοι "αγιοι γεροντάδες"; Την διεκδίκηση του δικαίου από τον Χρυσόστομο ούτε αυτή την διάβασαν;
Με τα μυαλά που έχουν αν σκέφτονταν & οι υπόλοιποι έτσι, οι Τούρκοι θα ήταν ακόμη εδώ. Είναι γνωστή άλλωστε η συμβολή του τότε Οικουμενικού Πατριαρχείου, "στον Αγώνα ενάντια των ληστών Κολοκοτρωναίων", με τα φλουριά που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στους προεστούς της Πελοποννήσου με τον Πρωτοσύγκελό του, όπως είναι γνωστό & καταγεγραμμένο ιστορικά το πως κατέληξε ο Πρωτοσύγγελος όταν τον έπιασαν οι Κολοκοτρωναίοι.
Από τα παλιά χρόνια οι Θρησκείες χρησιμοποιήθηκαν για την χειραγώγηση των ανθρώπων, υπέρ των συμφερόντων των εκάστοτε εξουσιαστών. Η μέθοδος ίδια ανά τους αιώνες, διαστρέβλωση & παρερμηνεία & αλλαγή των διδαχών του Χριστού, των Αποστόλων & των Μεγάλων Πατέρων, βασιζόμενη στην άγνοια & την αμορφωσιά των πολλών.
Ο δρόμος προς τον Θεό των ανθρώπων πρέπει υποχρεωτικά να περνάει από τους παπάδες οι οποίοι τρέμουν μήπως χάσουν αυτήν την εξουσία, το μεθύσι από τα χειροφιλήματα.
Οι άνθρωποι αυτοί & όσοι τους ακολουθούν δεν είναι Χριστιανοί αλλά "Γεροντολάτρες" & βέβαια ο ρόλος τους σήμερα είναι τουλάχιστον ύποπτος & μεμπτός, αφού με την δύναμη που έχουν θα μπορούσαν να ελευθερώσουν από Αμβωνος την Ελλάδα στην στιγμή. Αντ΄αυτού, έχουν συνταχθεί με τους εξουσιαστές κατακτητές της Χώρας. όπως έκαναν τότε με τους Κολοκοτρωναίους.
Το χειρότερο όμως εξ΄όλων είναι ότι εξ΄αιτίας τους χάνονται ψυχές αφού ο πολύς ο κόσμος τους ταυτίζει με τον Χριστό που έχουν βαλσαμώσει, & την διδασκαλία του που έχουν διαστρεβλώσει & παραλλάξει, αποκρύβοντας βασικότατες αλήθειες & νοήματα. Αγάπη & Δικαιοσύνη είναι έννοιες που συμληρώνουν η μία την άλλη, χωρίς να μπορεί να υπάρξει η μία χωρίς την άλλη. Ας το καταλάβουν επί τέλους.

Ιάκωβος Τίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου