Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τα καντόνια στην Κύπρο

H αναβίωση των κοτσαμπάσηδων!!!
Δεν πρόλαβε να "στεγνώσει το μελάνι" όπως θα λέγαμε παλιά από την χθεσινή ανάρτηση για τα καντόνια, & νάτα σήμερα στην Κύπρο όπως απεικονίζονται στο καθ΄υπόδειξιν κοινό ανακοινωθέν.Δείτε ένα απόσπασμα & προσέξτε διατύπωση!!!

"Οι εξουσίες τηςομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς και τα παρόμοιαθέματα που είναι σαφώς συναφή με τις καθορισμένες εξουσίες της, θα καθορίζονταιαπό το σύνταγμα. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα προνοεί επίσης ότι το κατάλοιποεξουσίας θα ασκείται από τα συνιστώντα κράτη. Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούνπλήρως και αμετάκλητα όλες τις εξουσίες τους, χωρίς επεμβάσεις από τηνομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα επεμβαίνουν στους νόμουςτων συνιστώντων κρατών, που εμπίπτουν στον τομέα αρμοδιοτήτων των συνιστώντωνκρατών, και οι νόμοι των συνιστώντων κρατών δεν θα επεμβαίνουν στουςομοσπονδιακούς νόμους που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακήςκυβέρνησης. Οποιαδήποτε διαφορά περί τούτου θα εκδικάζεται τελεσίδικα από τοΟμοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο. Καμιά από τις δυο πλευρές δεν θα μπορεί ναδιεκδικεί εξουσία ή δικαιοδοσία επί της άλλης." (Ολόκληρο το κείμενο στον σύνδεσμο που παραθέτουμε).
Κρατάμε την ηχηρή έκφραση "κατάλοιπο εξουσίας" & προχωράμε στις επισημάνσεις:
  • Αφού το Σύνταγμα δεν θα επεμβαίνει στα κατάλοιπα εξουσίας σημαίνει ότι οι εξουσιαζόμενοι πολίτες των καντονίων αμφοτέρων των πλευρών δεν έχουν Συνταγματική προστασία με ότι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την μορφή της τυρανίας που θα τους επιβληθεί
  • Με δεδομένες τις διαφορές Ελλάδας Τουρκίας αναρωτιέται κανείς περί του προφίλ της Διεθνούς προσωπικότητας που αναφέρεται στο ανακοινωθέν.
  • Τουρκοκύπριοι & Ελληνικύπριοι μία ιθαγένεια!!!
  • Αφού η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση προφανώς θα απαρτίζεται από ιθαγενείς Ελληνες & Τούρκους, αναρωτιέται κανείς πως θα δουλέψουν οι σφαίρες επιροής των συμφερόντων Ελλάδας Τουρκίας & των δυνάμεων των αρπαχτικών Ανατολής & Δύσης.
  • Τι θα γίνει με τις περιουσίες των κατεχόμενων & τους "αγνοούμενους" ψιλά γράμματα.
  Η Επαρχία Κύπρου στην Παγκόσμια σκακιέρα του Παγκόσμιου Ηγέτη είναι πλέον γεγονός. Οι γνωστοί "κοτσαμπάσηδες" της ιστορίας αναβιώνουν, αρχής γενομένης από Κύπρο & Ελλάδα με επέκταση σε όλον τον κόσμο. Οι Λαοί μετατρέπονται σε "πληθυσμιακές οντότητες" & πανεύκολα πλέον σημαίνονται ως νούμερα "εν ειρήνη". Ο δρόμος χωρίς επιστροφή & οι όποιες εκλογές μια καρικατούρα-παρωδία "Δημοκρατίας".
http://olympia.gr/2014/02/11/αυτό-είναι-το-κοινό-ανακοινωθέν-για-τη/#more-370462 
Ιάκωβος Τίγκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου