Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η Σινδόνη του Τουρίνου & η πραγματικότητα.

Που το βρήκαν το σεντόνι οι Παπικοί;
Οι Παπικοί έχουν ένα κομμάτι ύφασμα το οποίο παρουσιάζουν ως το σάβανο του Χριστού. Σε αυτό απεικονίζεται μιά σκιά όλου του Σώματος, η οποία δείχνει & τις πληγές από τα καρφιά στα χέρια στους καρπούς. Επίσης λένε ότι οι επιστήμονες βρήκαν & ανάλυσαν κηλίδες οι οποίες αποδείχθηκε ότι είναι αίμα.
Κατά καιρούς ακούμε για χρονολογήσεις επιστημόνων που αποδεικνύουν ότι το ύφασμα χρονολογείται ή όχι την εποχή του Χριστού & άρα είναι ή δεν είναι το σάβανο του Χριστού.

Στον σύνδεσμο που παραθέτω, ένα Χριστιανικό site το Πενταπόσταγμα, αναφέρει ότι μελέτες & πρόσφατη χρονολόγηση του υφάσματος, συγκλίνουν στην χρονολογία Σταύρωσης του Χριστού & διαψεύδουν προηγούμενη χρονολόγηση που έδινε χρονολογία μετά την πρώτη χιλιετία. http://www.pentapostagma.gr/2014/03/%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1.html#.UxJGxs73NxE
Στο ίντερνετ ο καθένας γράφει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι. Προσωπικά ποτέ δεν θεώρησα το ίντερνετ πηγή γνώσης. Μελέτης ναι, γνώσης όχι. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα στην θέση τους αντλώντας τις πληροφορίες των κειμένων των Ευαγγελίων & του Αγίου Ιωάννη Χρυσόστομου σχετικά με την ταφή του Χριστού.
Αναφέρεται η "νάρδος πειστική", τα οθώνια & το σουδάριο.Αυτά χρησιμοποιούσαν για την ταφή των επιφανών, & επειδή την ταφή του Χριστού ανέλαβε ένας επιφανής Φαρισαίος ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, ο οποίος παραχώρησε & τον τάφο, χρησιμοποιήθηκαν τα υλικά αυτά ως ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο του Ιησού με δεδομένο ότι ο Ιωσήφ, τον είχε υποστηρίξει στο συνέδριο των Σαχεντρίν.
Τα οθώνια, ήταν ταινίες υφάσματος τα οποία επαλείφονταν με νάρδο πειστική κάτι σαν πίσα στην οποία πρόσθεταν αρώματα, & τύλιγαν το σώμα. Κάτι δηλαδή σαν μουμιοποίηση. Σύμφωνα με τον Αγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, η ποσότητα σε λίτρα που χρησιμοποιήθηκε, έκανε το λείψανο ασήκωτο, βαρύ.


Το σουδάριο ήταν ένα κομμάτι ύφασμα με το οποίοσκέπαζαν το πρόσωπο.
Στην περιγραφή της Ανάστασης αναφέρεται ότι βρέθηκαν τα οθώνια ξεδιπλωμένα& πεταμένα & το σουδάριο διπλωμένο. Αυτό αποτελεί ένα από ταεπιχειρήματα της Απολογητικής που αποδεικνύει ότι το σώμα δεν το έκλεψαν οιμαθητές του, γιατί θα ήταν τρελό & ανόητο να κάτσουν να ξεκολήσουν ταοθώνια. Θα το σήκωναν έτσι όπως ήταν.
Που το βρήκαν λοιπόν το σεντόνι οι Παπικοί; Και αν κάποιος ισχυριστεί ότι μέσααπό τις ταινίες υπήρχε ύφασμα δεν θα έπρεπε να βρεθεί επάνω πίσα; Δεν θα έπρεπενα αναφέρεται ότι βρέθηκε μαζί με τα οθώνια & τοσουδάριο; 

Προφανώς τα παιχνίδια που παίζονται είναι να αμφισβητηθεί η γνησιότητα της Σινδόνης ώστε εκεί να στηριχθεί μεταξύ των άλλων & η αμφισβήτηση περί ψευδούς θρησκείας & τα γνωστά που κάθε Πάσχα θυμούνται από τα καρναβάλια ακόμη.
Κάτι ήξερε λοιπόν όταν μας είπε μελετάτε τις Γραφές γιατί οι Γραφές έχουν την Αλήθεια & η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου