Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η στοχοποίηση των Δημοσίων υπαλλήλων, με...."Νόμο"

Η "Ποσόστοση"!!!!!!!!!!!!



Την δίψα για αίμα της Τρόϊκας δεν δίστασε απροκάλυπτα να ικανοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας για ψήφιση "νομοθέτημα" που προβλέπει την αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων με ποσόστοση. Τι σημαίνει αυτό. Σύμφωνα με το κείμενο του νομοθετήματος, οι Διευθυντές των Υπηρεσιών με τους προϊσταμένους των Τμημάτων υποχρεωτικά θα πρέπει να βαθμολογήσουν το 25% των υπαλλήλων τους με άριστα, το 50% με λίαν καλώς έως καλώς & το 25% κάτω από την βάση.Με εγκύκλιό του το Υπουργείο Διοικητικής μεταρύθμισης ζήτησε το πάγωμα των εκθέσεων αξιολόγησης για το 2013, εν΄όψει του νέου τρόπου αξιολόγησης, ο οποίος ακόμη δεν ισχύει, λόγω της θύελας αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στην πλειοψηφία των προϊσταμένων οι οποίοι αρνούνται να δώσουν το αίμα των συναδέλφων τους στην Τρόϊκα, απειλώντας με μηνύσεις & παραιτήσεις, εκτός από τις διαταραγμένες προσωπικότητες, οι οποίοι κρατούν σε εκκρεμότητα τις εκθέσεις περιμένοντας το πράσινο φως να δολοφονήσουν προδήλως παράνομα στοχοποιημένους συναδέλφους.
Οι αιτιάσεις των λογικά σκεπτόμενων προϊσταμένων, είναι ότι δεν μπορεί αφ΄ενός να ισχύσει αναδρομικά η "ρύθμιση" για το 2013 & αφ΄ετέρου, ότι δεν μπορεί κανένας νόμος να χαρακτηρίσει ακατάλληλο με στοχοποίηση έναν υπάλληλο, ούτε μπορεί να καθορίσει & να κατευθύνει την κρίση κανενός προϊσταμένου, αφού δεν καθορίζει ούτε τα κριτήρια επιλογής του 25% για κάτω από την βάση, νομιμοποιώντας την εκάστη διαταραγμένη προσωπικότητα προϊσταμένου, να επιλέξει τα υποψήφια θύματά του.
Ετσι πλην ελαχίστων, οι εκθέσεις αξιολόγησης για το 2013 έχουν βαθμολογηθεί & αποσταλεί στην Διοίκηση.
Εχουν πληθυνθεί οι απειλές προς υπαλλήλους για "συμόρφωση" με προδήλως παράνομες εντολές γιατί αλλοιώς θα πάνε σπίτι τους.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τι ακριβώς γίνεται;Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπροστά σε αυτήν την θύελα σιωπηρών αντιδράσεων των Προϊσταμένων, οι οποίοι αρνούνται να εφαρμόσουν προδήλως παράνομες εντολές, απειλώντας με παραπομπές στην Δικαιοσύνη, το Υπουργείο αναδιπλώνεται & μαζεύει την ποσόστοση.
Οσο για τις διαταραγμένες προσωπικότητες, τα ψωμιά τους είναι λίγα.

Iάκωβος Τίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου