Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

6 Σεπτεμβρίου Το εν Χωναίς θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Ὤφθης Μιχαὴλ Νῶε σῷ ναῷ νέος,
Χώνῃ ποταμῶν τὸν κατακλυσμὸν λύων.
Ῥοῦν Μιχαὴλ ποταμῶν χώνευσε, Νόων ἀγός, ἕκτῃ.


 6 Σεπτεμβρίου σήμερα εορτάζεται το εν Χωναίς θαύμα, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
6 Σεπτεμβρίου 1958 γεννήθηκα στην Αθήνα ημέρα Σάββατο.
Σύμφωνα με την παράδοση στην Φρυγία κάποιος νέος ονόματι Αρχιππος αφιερώθηκε στην υπηρέτηση του Αρχαγγέλου σε περικαλή Ναό που είχε χτιστεί προς τιμή του επάνω σε Αγίασμα. Αυτό δεν άρεσε στους πέριξ ειδωλολάτρες οι οποίοι έστρεψαν ένα κοντινό ποτάμι κατά του Ναού με στόχο τον αφανισμό του. Με την δύναμη του Αρχαγγέλου ο ποταμός εξετράπη από τον στόχο του. Παρά το θαυμαστό γεγονός, το πείσμα & η μανία τους να αφανίσουν τον Αρχιππο & τον Ναό τους οδήγησε να ενώσουν δύο ποτάμια & να τα εκτρέψουν κατά του Ναού & του Αρχιππου. Με την δύναμη του Αρχαγγέλου τα νερά των ποταμών χωνεύτηκαν στο έδαφος κατά παράδοξο τρόπο, έως & σήμερα. Το μέρος αυτό ονομάστηκε Χώναι.
Επί πλέον φέτος συμπίπτει & η ημέρα Σάββατο μαζί με την ημερομηνία. Το σημάδι ολοφάνερο.
Ισως γι αυτό γεννήθηκα με την έμφυτη αγάπη για τα ανεμόπτερα που ο φίλος & Αρχηγός μου ο Αντρέας χωρίς να ξέρει, λαμπάδιασε πριν από 40 περίπου χρόνια, & βρήκε διέξοδο στην Ανεμολέσχη Αθηνών.
Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μιά φορά όλους εσάς τους καλούς μου φίλους & φίλες που με συντροφεύετε σε αυτά τα πέτρινα χρόνια για όλους μας, με τις ευχές σας. Καλή Λευτεριά & ας χωνευτούν τα ποτάμια που ζητούν να πνίξουν την Ελλάδα μας & τον καθένα χωριστά.

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου