Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αξιολόγηση-κατάδειξη δεν περνάει

Ακυρώνουν οι εργαζόμενοι υπάλληλοι την κατάδειξη
 Επειδή το...."μέτρο" είναι χοντρό & αφορά όλους, αξιολογητές & αξιολογούμενους, κατανοώντας πως αργά ή γρήγορα θα έρθει & η δική τους σειρά, η συλλογικότητα ενήργησε καίρια & χωρίς υπαναχωρήσεις απόλους. Ακόμη & από τους ξεχειλωμένους συνειδησιακά που συνήθως κοιτάνε την δουλίτσα τους, που είναι να ρίχνουν πρόκες προς πάσα κατεύθυνση. Ετσι η αξιολόγηση-κατάδειξη ακυρώθηκε στην πράξη. Αυτή είναι η δύναμη της συλλογικότητας. Με τον ίδιο τρόπο κύριοι & κυρίες της πρόκας, θα μπορούσαμε να πετύχουμε ακόμη & την απελευθέρωσή μας αν δεν ρίχνατε τις προσφιλείς σας πρόκες, που θεωρήσατε & θεωρείτε ανώδινες που δεν σας αφορούν. Ομως θα έρθει & η σειρά σας & γι αυτά που θεωρείτε ανώδυνη ευνοιοκρατία.


Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου, η Ομοσπονδία μας, η ΟΣΥΑΠΕ, συνεδρίασε στις 22/9/2014 και αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ (βλ. συνημμένο αρχείο) από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ. Τη σκυτάλη όμως σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων παίρνουν οι Ομοσπονδίες, οι οποίες με τις αποφάσεις τους ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο, ώστε να απέχουν από αυτό το έκτρωμα της αξιολόγησης.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους, από οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχουν, να σεβαστούν τις αποφάσεις των Συλλογικών τους Οργάνων και να ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Η εκδίκαση της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 10/10/2014.
Ήδη η προσχηματική αξιολόγηση έχει ακυρωθεί στην πράξη με την καθολική αντίδρασή μας.
Συμμετέχουμε με συνέπεια στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ.
Εμμένουμε στην άποψή μας, ότι αυτού του τύπου η αξιολόγηση διαλύει τις υπηρεσίες μας.
Απαντάμε με αξιοπρέπεια και δυναμισμό στην προσπάθεια εκφοβισμού της κυβέρνησης.
Όλοι μαζί, με αποφασιστικότητα και σθένος συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά της προσχηματικής αξιολόγησης και της συνολικής διάλυσης του Δημοσίου που συντελείται.
Δε συμπληρώνουμε έντυπα αξιολόγησης.
Καλούμε τους ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ Τμημάτων και Διευθύνσεων να μην προχωρήσουν στην αξιολόγηση -καρατόμηση των υφισταμένων τους, σεβόμενοι πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς τους, τους συναδέλφους τους και τελικά τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων. 
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

 Για το Δ.Σ. του ΣΕΠΕΚΕΜ
Η Πρόεδρος
Αφεντούλα Παπαλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου