Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Οποτε &,...όταν μπορέσουν

Δεν προστατεύεται πλέον η έννομη τάξη & ασφάλεια με ότι αυτό συνεπάγεται
Και βέβαια δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι κάθε λογής Αλικάκοι όπου & να βρίσκονται όποιοι & αν είναι, είναι σιμά η ώρα που θα πληρώσουν πανάκριβα για τα εγκλήματά τους. Η Ελλάδα βράζει. Η Αντίσταση συνεχίζεται.
Από Ολγα & Τάνυα Γεριτσίδου

Σήμερα σε επικοινωνία μας με τον προιστάμενο του ανακριτικού της πυροσβεστικής Γεώργιο Σ. Αλικάκο, μας πληροφόρησε αυτολεξεί ότι ο "εμπρησμός ξένης ιδιοκτησίας δεν είναι εγκληματική ενέργεια, είναι απλώς κακόβουλη πράξη" (!). Προσπαθούσε δηλαδή να μας πει ότι ουσιαστικά δεν έγινε τίποτα που να είναι ποινικά κολάσιμο ή έστω καν σοβαρό που μας έκαψαν το αυτοκίνητο μας και να σταματήσουμε να τον ενοχλούμε, πιέζοντας τον να συνεχίσει και ολοκληρώσει την προανάκριση και δικογραφία, γιατί "έχει πολλές δουλειές και υποθέσεις και η δική μας θα πάρει τον δρόμο της κάποτε".

Σημειωτέον ότι δεν ήθελε ή έδειξε αδιαφορία να μας καλέσει μάρτυρες (κάτι που επισήμως το έχουμε αιτηθεί στην υπηρεσία του τόσο ως παθούσες όσο και ως αυτήκοες και αυτόπτες μάρτυρες) από τις 6 Αυγούστου που είχε πει ο υφιστάμενος του ότι θα συνέχιζε την προανάκριση, μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές οι οποίες βεβαίως προηγούντο από την ασφάλεια μας και την αποζημίωση της περιουσίας μας.

Όμως, ο προϊστάμενος Αλικάκος, που τηλεφωνικώς μου είπε περί εμπρησμού ως δήθεν απλής ''κακόβουλης πράξης" που θεωρείται αμελητέα και δεν έχει σοβαρές συνέπειες για τον δράστη (!) και δεν ήθελε να κάνει "μαθήματα νομικής σε εμένα" όταν του είπα ότι αυτό δεν υφίσταται ως νομική έκφραση χαρακτηρισμού εγκλημάτων, ξέχασε ότι σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα ο εμπρησμός χαρακτηρίζεται ως Κοινώς Επικίνδυνο Έγκλημα και τιμωρείται ακόμα και αν έχει γίνει από αμέλεια ενώ όταν γίνεται με πρόθεση υποπίπτει στα άρθρα "άρθρο 264 ΠΚ. -ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ.

Όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά τιμωρείται:
α) με φυλάκιση τουλάχιστο δύο ετών, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα,
β) με κάθειρξη, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,
ΕΡΜΗΝΕΙΑ : 264 στοιχ. α΄
- Για τη στοιχειοθέτηση της αντικειμενικής υποστάσεως του εγκλήματος του εμπρησμού από πρόθεση απαιτείται:
α) πρόκληση πυρκαγιάς με οποιοδήποτε τρόπο, η οποία θεωρείται ότι υπάρχει όταν εκραγεί φωτιά σημαντικής και ασυνήθους έκτασης που έχει τάση εξάπλωσης και δεν μπορεί να κατασβεσθεί εύκολα και
β) δυνατότητα να προκύψει κίνδυνος σε ευρύτερο και απροσδιόριστο κύκλο ξένων πραγμάτων διαφόρων ιδιοκτητών και σε έκταση που δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων. Υποκειμενικώς απαιτείται δόλος συνιστάμενος στη θέληση να προξενηθεί πυρκαγιά και στη γνώση ότι από αυτήν μπορεί να προκληθεί κίνδυνος σε ξένα πράγματα. (Α.Π. 750/2012 - Τμήμα Ε΄)", πέραν των 270 ΠΚ και 187 ΠΚ.

Οπότε ο εν λόγω προϊστάμενος Αλικάκος είναι είτε πλημμελώς αμελής και αδιάβαστος και άρα ακατάλληλος για την δημόσια υπηρεσία και μάλιστα στο τμήμα του ανακριτικού είτε καλύπτει τους δράστες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ποίοι ευθύνονται για την κατατστροφή του αυτοκινήτου μας είτε και τα δύο.

Αυτή είναι η κατάσταση ανομίας, κατάχρησης εξουσίας και κατάλυσης του Κράτους Δικαίου που επικρατεί υπό το καθεστώς των Μνημονίων και τάξεως των κυβερνητικών.

Θα ενημερώσουμε για όλη την παρωδία υπηρεσιών σε λίγο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να σταλεί για την επόμενη πράξη παρωδίας, στις δικαστικές αρχές για ... "δικές τους ενέργειες".

Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου
— Μαζί με πρωϊνος χαφιες και με Olga G. Yeritsidou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου