Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Επιμένει ο πατήρ Μάξιμος

“……ἐάν……….. ἀποδειχθε ὅτι ἔχω ἄδικο καί ὅτι ἔπεσα σέ πλάνη,  τότε, φυσικά καί δέν πρόκειται νά σιωπήσω,…...ἀλλά ΠΡΩΤΟΣ ἐγώ θά βγ ΔΗΜΟΣΙΑ νά τό ὁμολογήσω,………”

Πριν από δύο περίπου εβδομάδεςάκουσα τον Τσίπρα που έλεγε σε δημοσιογράφο, στην ΔΕΘ, σε μιά αποστροφή τουλόγου του, το εξής εκπληκτικό: "Δεν συζητάμε τι θα γίνει σε περίπτωση πουυλοποιηθεί η Αποκάλυψη του Ιωάννη & γίνει η Δευτέρα Παρουσία, αυτό είναι άλλοθέμα. Εμείς εδώ αναπτύσουμε το πρόγραμμά μας....." !!!!!!!!!!!!!
Επιμένει λοιπόν ο πατήρ Μάξιμος στα όσα έχει γράψει. Και επειδή έχω διαβάσει όλα σχεδόν τα βιβλία του, & το θέμα που πραγματεύεται είναι μέγιστης σημασίας, καλά θα κάνουμε όλοι μας να πάρουμε στα σοβαρά πλέον όσα λέει & γράφει.
Με μιά σημερινή του ανάρτηση στο ιστολόγιό του, μετά από αρκετό καιρό σιωπής, ο πατήρ Μάξιμος δίνει μιά σημαντική ομολογία-απολογητική των όσων έχει γράψει & πει, που αξίζει να την διαβάσετε, καθώς αναφέρεται σε τρέχοντα χρόνο, σε σχέση με αυτά που έχει γράψει. http://www.agioskosmas.gr/themata.asp?isue=76&artid=4746
Παρά τις όποιες διαφωνίες μου & επιφυλλάξεις σε επί μέρους θέματα, εκείνο που θεωρώ χρέος μου να επαναλάβω, είναι αυτό που είχα γράψει πριν από χρόνια σε μία επιστολή μου προς την Εκκλησιαστική Ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας για τον πατέρα Μάξιμο, θυμίζοντας τα λόγια του Γαμαλιήλ:
«Αν είναι ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδάσκαλοι, αφήστετους. Θα χαθούν από μόνοι τους. Αν όμως λένε την αλήθεια προσέξτε μην γίνετεΘεομάχοι.»  Αυτό να κάνετε και με τον π.Μάξιμο.
Ακόμα αγρούς αγοράζουν δυστυχώς.
Οσον αφορά τις δικές μου επιφυλάξεις, έχουν να κάνουν με το πρόσωπο του Παγκόσμιου Ηγέτη, που εμμέσως πλην σαφώς κατονομάζεται, με δεδομένη την πιθανότητα & επειδή "δεν γεμίζει το μάτι", να είναι άλλο, πιθανόν Ελληνας φέρων το Ελληνικό πνεύμα & πολιτισμό, διεκδικήσεις θρόνων & αξιωμάτων λόγω ενδεχόμενου κληρονομικού δικαιώματος, που "θα γεμίζει το μάτι" όλων ακόμη & των Εβραίων, ως ο νέος φωτοδότης της ανθρωπότητας, που έμεινε ορφανή από τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου & μετά. Ισως.
Εύχομαι επίσης ολόψυχα ο πατήρ Μάξιμος να έχει πέσει έξω, & να συντομεύσει ο χρόνος. Οσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου