Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Oι εχθρικές πόλεις των ΕΣΠΑ

Σε καιρούς εξαθλίωσης έφτιαξαν άχρηστα & εχθρικά πεζοδρόμια

 Σε καιρούς εξαθλίωσης των Ελλήνων, οι Δήμαρχοι έφτιαξαν εχθρικά πεζοδρόμια για τους κατοίκους, καταστρέφοντας πόλεις.
Αυτά είναι τα εχθρικά προς τους κατοίκους πεζοδρόμια του Πολυγύρου, μιας πόλης των 5000 κατοίκων, που την κατέστησαν απάνθρωπη, αφού μείωσαν τις θέσεις πάρκιν, έξω από τα σπίτια των ανθρώπων κατοίκων της.
Με εσωχές & διαπλάτυνση των πεζοδρομίων που δεν χρειαζόταν, στένεψαν τους δρόμους διπλής κατευθύνσεως, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί τα τρακαρίσματα μέσα στην πόλη, αν είναι δυνατόν, να έχει δυσκολέψει η κυκλοφορία, να έχουν μειωθεί οι θέσεις πάρκιν έξω από τα σπίτια των κατοίκων & να αποτελεί πλέον εφιάλτη η μετακίνηση στα κεντρικά σημεία της πόλης. Επί πλέον η πόλη δεν μπορεί να αποροφήσει τους επισκέπτες της αφού δεν έχουν που να παρκάρουν.
Δίπλα στον ήδη υπάρχοντα Δημοτικό φωτισμό, προστέθηκαν επί πλέον στύλοι φωτισμού που δεν χρειάζονται. Και όλα αυτά για να απορροφηθούν χρήματα από τα ΕΣΠΑ προκειμένου, οι αριθμοί να δείξουν ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερης από την Γερμανία.
Μια πανέμορφη πόλη, η πόλη του Πολυγύρου, προνομιακή λόγω της κοντινής απόστασης από την Θεσσαλονίκη & τις πανέμορφες ακτές της Χαλκιδικής, ήσυχη & ανθρώπινη, κατάφερε η Δημοτική Αρχή να την κάνει απάνθρωπη & εχθρική προς τους κατοίκους της.
Το πρόβλημα που θα εδημιουργείτο, το είδαν όλοι, & οι συμπολιτευόμενοι & οι αντιπολιτευόμενοι, αλλά & ο Δήμαρχος. Ομως έγινε κανείς δεν το σταμάτησε, γιατί έπρεπε να απορροφηθούν τα χρήματα των ΕΣΠΑ. Ούτε κανείς το τροποποίησε, γιατί έτσι ήταν το σχέδιο & για την υλοποίησή του δόθηκαν τα χρήματα.
Ολοι είπαν ότι τα σχέδια αυτά είναι κατάλληλα για μεγάλες πόλεις με φαρδείς δρόμους & όχι για τον Πολύγυρο, μιά πόλη 5000 κατοίκων.
Κατά την διάρκεια των πρόσφατων εκλογών, οι εργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη. Παρά ταύτα, οι κάτοικοι του Πολυγύρου τον ξαναψήφισαν για να συνεχίσει το έργο του, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν τα ανούσια & εχθρικά πεζοδρόμια, με τις υπερβολικές διαπλατύνσεις, την μείωση των πάρκιν & το στένεμα των δρόμων.
Τώρα λοιπόν θα μάθουν να ζουν με αυτά.
Βέβαια η καταστροφή αυτή, είναι το λιγότερο & αποτελεί συνέχεια της μεγάλης οικολογικής καταστροφής, που οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές έκαναν στην Τρανή Λαγκάδα, όταν την μπάζωσαν ενώ μπορούσαν να την αξιοποιήσουν, προκαλώντας με κάθε νεροποντή πλημύρες, αλλά & θέτοντας σε κίνδυνο παρακείμενες οικοδομές, αφού είχε ανακοινωθεί ότι η διάβρωση του νερού υπόγεια έχει δημιουργήσει σπηλαιώδη φαράγκια!!!
Πάντως "η ανάπτυξη" συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς  ενώ κάποιοι άνθρωποι, μαζεύουν από τα πεταμένα της Λαϊκής. Ερρωσθε.

Ιάκωβος Τίγκας
http://www.creteplus.gr/news/pezodromia-malia-espa-29700.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου