Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η "αποσύνδεση" του Ελβετικού φράγκου

Εκοψαν τους κάβους.

 Πρέπει να κοιμάται κανείς όρθιος & μάλιστα να φοράει & γουρουνοτσάρουχα, για να μην αντιλαμβάνεται που την πάνε την δουλειά οι σατανάδες άνθρωποι του μαγκούφη.
Το ευρό σαν νόμισμα, από την κατασκευή του, φτιάχτηκε με ημερομηνία λήξης & για την καταστροφή. Ετσι λοιπόν ανεξάρτητα με το τι λένε οι πτυχιούχοι των οικονομικών Πανεπιστημίων, η αλήθεια είναι ότι "δέθηκε" με κλειδωμένη ισοτιμία, με το Ελβετικό φράγκο για να μπορέσει να σταθεί.
Από το 2002 που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά δύσχρηστο & έχει ημερομηνία λήξης. Κατασκευάστηκε δε για την καταστροφή. Ολοι οι ειδήμονες με κορόϊδευαν, όπως & τώρα.
Και ξαφνικά οι Ελβετοί δηλαδή αυτοί που κρατούν την Ελβετία για κουμπαρά τους, κόβουν τους κάβους. Αίρεται η ισοτιμία του Ελβετικού φράγκου με το ευρό. Το βαπόρι μένει πλέον ακυβέρνητο & κλειδωνιζόμενο στα κύμματα. Ενα μεγάλο μέρος της επί μέρους παγκόσμιας οικονομίας, είναι μετέωρο.
Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα, θα βιώσουμε τις συνέπειες.
Γιατί άραγε τώρα ξεκλείδωσε η ισοτιμία του Ελβετικού φράγκου με το ευρό; Γιατί έχουν αποφασίσει να βουλιάξουν το βαπόρι, αλλά να μην πάθει τίποτε ο κουμπαράς τους.
Οσο για τους ανθρώπους; Οσοι επιβιώσουν από την δίνη του βουλιάγματος, έχουν έτοιμα σωσίβια με βαριές αλυσίδες.

 Τι κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση; Μπορούμε να το αποφύγουμε; Η απάντηση είναι ναι. Θεωρητικά μπορούμε. Ομως θα πρέπει να φερθούμε με ψυχραιμία & να μην τρέξουμε στα σούπερ μάρκετ για προμήθειες τροφίμων & τσαλαπατήματα, πλιάτσικο, ακόμη & φόνους, όπως ορισμένοι τρομολάγνες "θρησκευόμενοι" προτρέπουν. Θα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στον διπλανό. Να δώσουμε χέρια & να ανοίξουν αγκαλιές. Πόσοι από εμάς, εάν τους χτυπήσει κάποιος άγνωστος την πόρτα, σε τέτοιες συνθήκες, θα ανοίξει; Πόσοι από εμάς εάν αυτός που χτυπάει είναι προσωπικός εχθρός που μας έχει βλάψει & τώρα χτυπάει, θα του ανοίξουμε; Πόσοι από εμάς εάν έχουμε μιά φρατζόλα  ψωμί για τρία άτομα χωρίς προοπτική για άλλο, θα ανοίξουμε σε κάποιον που χτυπάει, ώστε η φρατζόλα να μοιραστεί στα τέσσερα & ότι γίνει;
Μόνον έτσι θεωρητικά μπορούμε να αποφύγουμε τις βαριές αλυσίδες.
Στην πράξη όμως δεν θα γίνει. Κανείς ή ελάχιστοι, θα ακολουθήσουν τέτοια πρακτική. Αυτοί θα είναι οι επόμενοι ηγέτες. Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν τα σωσίβια με τις βαριές αλυσίδες. Μάλιστα θα θεωρήσουν εχθρούς της κοινωνίας κάθε αρνούμενο να σωθεί. Και σε κάποιες περιπτώσεις θα προσπαθήσουν να επιβάλουν την "σωτηρία" τους με το ζόρι.

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου