Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Γιατί απαγορεύεται ο Ορκος;

Επιορκία & ψευδορκία.
 Με αφορμή τα όσα εισήχθησαν στην Πολιτική ζωή της Χώρας σε σχέση με τον Θρησκευτικό Ορκο, διαβάζω διάφορα από κραυγές φρικαλεότητας "ευλαβών", που σκίζουν τα ιμάτιά τους, έως ψυχιατρικού ενδιαφέροντος απόψεις & θέσεις.
Το πλέον σοβαρό που δεν αναφέρεται σχετικά με τον όρκο & θα ήθελα να πω είναι ότι, στην ακολουθία της ορκομοσίας, διαβάζει ο Ιερέας επίκληση στον Θεό για ευλογία των ορκιζομένων να τηρήσουν τον όρκο τους & να λάβουν την Δίκαιη ανταπόδωσή Του, ανάλογα με τα έργα τους. Φοβερή επίκληση την οποία εδώ & πολλά χρόνια, έχοντάς την υπόψη, δεν ορκιζόμουν στα πολιτικά δικαστήρια πριν καθιερωθεί ο πολιτικός όρκος. Ως άνθρωποι λοιπόν αυτοί που δεν ορκίστηκαν, δεν κουβαλάνε αυτό το φοβερό & δυσβάσταχτο βάρος της επιορκίας, λόγω αδυναμίας. Οσο γι αυτούς που επιόρκησαν συνειδητά, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Ειλικρινά προσεύχομαι γι αυτούς να απαλλαγούν λόγω βλακείας. Γι αυτό απαγόρευσε τον όρκο ο Χριστός. Για να μας προφυλάξει από τις συνέπειες της βέβαιης επιορκίας λόγω αδυναμίας. Ακόμη & την μικροορκία απαγόρευσε, δηλαδή τον όρκο σε ευτελέστερα πράγματα. Πόσο μάλον αν είναι η επιορκία συνειδητή.
Υπό αυτήν την έννοια ο "άθεος" (που έχει καταφέρει να κόψει ακόμη & τα επιφωνήματα φόβου), είναι σε καλύτερη μοίρα από τον εγωιστή βλάκα θρησκευόμενο, που ορκίζεται χωρίς να συνειδητοποιεί τι κάνει.

 Ο Θρησκευτικός φασισμός του "υποχρεωτικού", έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια του Χριστού, "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν..." που δεν υποχρεώνει κανέναν, αλλά ελκύει τους πάντες. Οι σύγχρονοι θρησκευτικοί φασίστες λοιπόν, που κόφτονται για τους όρκους, τους άθεους & τους μεταρρυθμιστές ας κοιτάξουν καλύτερα την τρίφλα τους, που τόσα χρόνια το μόνο που έμαθαν σε όλα τα επίπεδα είναι ο θρησκευτικός φασισμός με την συντεχνιακή έκφραση "εμείς της Εκκλησίας", τις πρωτοκαθεδρίες & την άκρατη εγωπάθεια, την έλειψη κάθε μορφής συλλογικότητας & αγάπης προς τον συνάνθρωπό τους που χειμάζεται, & τον σφιχτό εναγκαλισμό τους με τους δολοφόνους, & ας αφήσουν τις κορώνες. Διώξατε ανθρώπους από τον Λόγο του Χριστού & ευθύνεστε στο σύνολό σας για τον μαρασμό χιλιάδων ψυχών, αφού επιτρέψατε την ταύτιση του αντισυστημικού Λόγου του Χριστού με την συστημική προπαγάνδα των Πατριδοκάπηλων & των εγκληματιών επίορκων υπαλλήλων Δημοσίου συμφέροντος, ειδικά των Αξιωματούχων.
Ιάκωβος Τίγκας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου