Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γιάνης & ο,....Γιάννης

Το plane B
 Με δέος παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον Πλανήτη με επίκεντρο την Ελλάδα.
Η Ελληνική Κυβέρνηση παρά τις όποιες αντιφάσεις & αντίθετες απόψεις, παρουσίασε πολύ συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες δεν αποδέχεται η Ε.Ε. Ειδικότερα:
Η παράνομη δανειακή σύμβαση, ήταν σε ισχύ μέχρι τον Αύγουστο του 2015 με το υπάρχον μνημόνιο, τον Νόμο
4093/12 ΦΕΚ222 Α 12/11/2012. Από το υπάρχον μνημόνιο, κρίθηκε τοξικό για την Κοινωνία το 33% κατά τον Γιάνη (με ένα ν) το οποίο υποσχέθηκαν προεκλογικά ότι θα άλλαζαν με τερματισμό της κοινωνικής τραγωδίας. Εάν συνέχιζαν έτσι τα πράγματα, κανείς δεν θα μπορούσε να εμποδίσει την ομαλή εξέλιξη ούτε οι επωνομαζόμενοι εταίροι, καθώς η σύμβαση θα ίσχυε.
Φρόντισε όμως η απελθούσα Κυβέρνηση κατά ομολογία των ξένων, να στραγγαλίσουν-λήξουν πρόωρα την σύμβαση στο τέλος του Φλεβάρη, έτσι απειλούν με στραγγαλισμό της λεγόμενης ρευστότητας, ζητώντας παράταση του υπάρχοντος προγράμματος-μνημονίου, ή σύνταξη νέου, το οποίο ούτως ή άλλως θα χρειαζόταν στο τέλος Αυγούστου.

Μέχρι τότε η Κυβέρνηση, θα ολοκλήρωνε σύμφωνα με τα λεγόμενά της τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, θα παρουσίαζε με στοιχεία την πραγματικότητα κάτι το οποίο  δεν μπορεί να το κάνει σε χρόνο μιας εβδομάδας, θα είχε ολοκληρώσει τα σχέδια για την φοροδιαφυγή, την σύληψη των κλεφτών, δημεύσεις περιουσιών, θα έτρεχε τα Υπουργεία σε όφελος της Κοινωνίας όπως λένε, & θα παρουσίαζε το νέο πρόγραμμα με απαιτήσεις, που θα διαμορφωνόταν ανάλογα με τα στοιχεία που θα είχαν προκύψει, εξασφαλίζοντας την ανάπτυξη για όλους & την Ελλάδα & τους εταίρους.
Το πρόγραμμα γέφυρα που ζητάει η Ελληνική Κυβέρνηση στην ουσία είναι παράταση της παράνομης δανειακής σύμβασης, χωρίς απειλές & ανακάτεμα στα του οίκου της, μέχρι τον Αύγουστο άντε & δυό μήνες νωρίτερα, ώστε να παρουσιαστούν οι γραπτές αποδείξεις.
Με την αποψινή σκληρή άρνηση των επωνομαζόμενων εταίρων αποδείχθηκε ότι ωθούν τα πράγματα, ώστε να τινάξουν την Παγκόσμια Οικονομία στον αέρα & όχι μόνον την Ελληνική, καθώς θα λειτουργήσει ένα ραγδαίο ντόμινο. Αρα δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους αλλά για κάτι άλλο. Τι είναι αυτό; Το plane B του άλλου Γιάννη, εκείνου με τα δύο ν, που το περιέγραψε πριν 2000 χρόνια στο βιβλίο του, "η Αποκάλυψη" κεφάλαιο ΙΓ:

"...καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. . " Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν·ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς".

 Στο βιβλίο του ο δικός μας Γιάνης με ένα ν, "Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία", διατυπώνει πολύ ορθά τις έννοιες των αξιών & των τιμών, των αγαθών με ανταλλακτική αξία που λέγονται εμπορεύματα & των βιωματικών αγαθών χωρίς ανταλλακτική αξία χωρίς τιμή. http://iaktigas.blogspot.gr/2015/02/blog-post_13.html
Επειδή πιθανόν σύντομα να βρεθεί μπροστά στο plane B που προκαλείται έντεχνα, & να κληθεί να πάρει θέση, καλό θα είναι να το απορρίψει ασυζητητί, πόσο μάλλον να το προτείνει ο ίδιος, γιατί τότε θα πρέπει να σκίσει το βιβλίο του, & να δώσει εξηγήσεις στην κόρη του, αφού αποδεχόμενος ένα ενδεχόμενο plane Β όπως περιγράφηκε, θα καταστήσει το βιωματικό αγαθό της ελευθερίας της βούλησης, το οποίο είναι βιωματική αξία χωρίς ανταλλακτική τιμή, εμπόρευμα, "αγαθό" με φτηνή ανταλλακτική τιμή, την πώληση ψυχών αντί ενός πιάτου φαγητού.
Γι αυτό Γιάνη πρόσεχε το ενδεχόμενο σενάριο του Γιάννη ως plane B. Σε περίπτωση μιάς τέτοιας αποδοχής, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη κωλοτούμπα όλων των εποχών.

Iάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου