Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Επί του πρακτέου & στο διά ταύτα

ἔξελθε ἐξ αὐτῆς ὁ λαός μου, ἵνα μὴ συγκοινωνήσητε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς, καὶ ἵνα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λάβητε·...
 Αυτή η Κυβέρνηση είναι Λαοπρόβλητη. Αυτή η Κυβέρνηση φαίνεται μέχρι στιγμής ότι είναι έντιμη. Αυτή η Κυβέρνηση λοιπόν φαίνεται ότι ακούει.
Η ευθύνη τους είναι τεράστια. Εχουν πάρει στα χέρια τους το τιμόνι της Χώρας σε μιά περίοδο έντονων κλειδονισμών όλου του Πλανήτη. Ομως.
Η κλεψίδρα του χρόνου για την Ευρώπη όπως την ξέραμε τελείωσε. Θεωρώ ότι έχουν τον απαιτούμενο νου να το δουν & το ξέρουν.
Οι Ελληνες είμαστε ανάδελφοι σε όλον τον κόσμο. Ουσιαστικούς φίλους δεν έχουμε αφού ούτε μεταξύ μας δεν μονιάζουμε.
Κουβαλάμε όμως & μιά ιστορία, ένα καθήκον & εκπληρώνουμε έναν σκοπό, ο οποίος μας έχει ανατεθεί από τα βάθη του παρελθόντος. Να τελέψουμε εμείς την Ιστορία.
Αυτή η Κυβέρνηση λοιπόν πρέπει να κατανοήσει ότι οδηγεί την Χώρα σε αυτήν ακριβώς την χρονική στιγμή. Στο τελείωμα, στην προσγείωση, την πλέον δύσκολη φάση της πτήσης, όπου όλες οι αισθήσεις είναι τεταμένες & δεν συγχωρούνται λάθη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.
Το Ελληνικό Κράτος μπορεί να παράξει χρήμα, νόμισμα, ρευστότητα δικά του. Μπορεί να καθιερώσει λιτό βίο & να ζήσει με αυτάρκεια. Μπορεί να δημεύσει περιουσίες κλεμμένων από την ανέντιμη Ελληνική ελίτ & να σπάσει την διαφθορά. Μπορεί να ζήσει χωρίς τους όποιους εταίρους της Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τους Ελληνες.
Αυτή η Κυβέρνηση έχει στο πλευρό της τον Λαό. Μόνον αυτόν & όχι όλον. Εχει απέναντί της εχθρούς πολλούς εχθρούς, κοινούς εχθρούς του Λαού. Τα ντόπια & ξένα συμφέροντα της διαφθοράς. Δεν έχουμε φίλους, ούτε συμμάχους. Είμαστε μόνοι μας, απέναντι σε ύπουλα πλοκάμια πρακτόρων & σκοτεινών δωματίων.
Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει στον Λαό της, πως έχουν τα πράγματα & να θέσει άμεσα δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο Λαός αν θέλει να πορευτεί η Χώρα μέσα στην Ευρώπη που διαλύεται με ότι αυτό συνεπάγεται, ή να εξέλθει έξω & να ακούσει την φωνή του καθήκοντος, που μας έχει ανατεθεί από τα βάθη του παρελθόντος. Γράφουμε ιστορία όλοι, από τον πλέον σημαντικό, έως τον πλέον ασήμαντο, & όποιος δεν το έχει καταλάβει, κακό του κεφαλιού του.
Ιάκωβος Τίγκας   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου