Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Και επίσημα 25 οι υπάλληλοι με τις οικογένειές τους σε αργία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος & δείχνει σκοπιμότητα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ των εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 25 είναι οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αργία με παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο & παραμένουν, με επιμονή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας & την άρνηση του Δ.Σ. του συλλόγου να συγκαλέσει συνεδρίαση για το θέμα, αν & είχε εισήγησή μου από τον Ιούλιο του 2014 για συλλογική αντιμετώπιση.
Παλαιότερη ανακοίνωση της Διοίκησης μιλούσε για 40 υπαλλήλους, & η Διοίκηση δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των πληγέντων, αποκλείοντας επικοινωνία μεταξύ τους αφού είναι διάσπαρτοι σε Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, για συλλογική αντίδραση.
Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος & δείχνει σκοπιμότητα
Εδώ η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π.Κ.Μ.
                           ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ
 ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
    Μετά την ψήφιση και εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4093/2012 περίπου 25 συνάδελφοί μας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν βγει  σε αργία, επειδή έχουν παραπεμφθεί χωρίς να υπάρχει καταδικαστική απόφαση εις βάρος τους. Οι περισσότεροι διανύουν τον προσωπικό τους αγώνα με νομικές διαδικασίες ενώ κάποιοι εδώ και καιρό επικοινώνησαν με το Σύλλογο προκειμένου να ζητήσουν υποστήριξη, θεωρώντας άδικη την απομάκρυνση από τις υπηρεσίες τους  και υπεραμυνόμενοι την απόδοση της δικαιοσύνης.
        Καλούμε  το προεδρείο  να  συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ. για ενημέρωση όλων των μελών και λήψη αποφάσεων σχετικά με τη δράση  μας σε σχέση με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα.
      Ο ρόλος του Συλλόγου φυσικά δεν είναι να αποδώσει δικαιοσύνη. Οφείλει όμως να βρίσκεται δίπλα στα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων κατά την εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων, με ρόλο αγωνιστικά συσπειρωτικό και διεκδικητικό απέναντι στην εργοδοσία-Διοίκηση της Περιφέρειας-κυβέρνηση. Πόσο μάλλον που το ισχύον πειθαρχικό δίκαιο έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτό που επιδιώκει καταπατώντας ακόμα και αυτό το αυτονόητο δικαίωμα για όλους τους πολίτες του «τεκμηρίου της αθωότητας», είναι η ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής, η φίμωση και η χειραγώγηση των εργαζομένων.
  Συνάδελφοι, δεν αρκεί να καταδικάζει κανείς στα λόγια τους «μνημονιακούς» νόμους (πειθαρχικό δίκαιο κλπ), χρειάζεται αγώνας για να τους ανατρέψουμε στην πράξη. Κι αυτό δεν γίνεται με ανάθεση… Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας.                               Θεσσαλονίκη              20-4-2015                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου