Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ο κενός Τάφος

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ & ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ.

 Για να κατανοήσουμε ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα έχουν σχέση με την διδασκαλία του Κυρίου Ιησού Χριστού, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε αυτήν καθαυτήν την διδασκαλία Του.
Δυστυχώς οι σημερινοί διδάσκαλοι ιερείς & θεολόγοι δεν μας βοηθούν & πολύ. Εχουν διαμορφώσει ένα κλίμα διαστρέβλωσης των υψηλών νοημάτων, φορτώνοντας τους ανθρώπους ενοχές & απαγορεύσεις δυσβάσταχτες, ενώ έχουν αλοιώσει το μεγαλείο του Θείου Λόγου με μυθεύματα γραιών.
"Ελάτε σε μένα γιατί ο ζυγός μου είναι ελαφρύς".Ετσι μας είπε.
"Ερευνάτε τις Γραφές γιατί έχουν την αλήθεεια & η αλήθεια θα σας ελευθερώσει". Και ο ψαλμός: "Χαίρεις ερευνώμενος Κύριε".
Αυτό έκαναν οι Μεγάλοι Πατέρες & διδάσκαλοι που μας άφησαν τον ανεκτίμητο θησαυρό από μαργαρίτες. Ομως & αυτόν τον θησαυρό οι σημερινοί παπάδες τον αντικατέστησαν από τις ανοησίες ορισμένων "χαρισματικών γεροντάδων".Τα δε εμπεριεχόμενα στον Συναξαριστή είναι πολλές φορές τόσο παιδαριώδη που & η ίδια η Εκκλησία εκπονεί την αναθεώρησή του.
Υπάρχει ένα κεφάλαιο στην Θεολογία που λέγεται Απολογητική, πραγματεύεται δε τις αποδείξεις που υπάρχουν κρυμένες & αφορούντα γεγονότα σχετικά με τον θάνατο & την Ανάσταση του Κυρίου. Αυτήν την Απολογητική πλήν ελαχίστων, την έχουν πετάξει έξω από την λειτουργικότητα των κηρυγμάτων & την έχουν αντικαταστήσει με την αναγκαστική προτροπή για πίστη, προειδοποιώντας & για τις συνέπειες όσων δεν συμορφωθουν εξαπολύοντας φόβητρα & μύδρους για αιώνια κόλαση. Η λέξη πίστη σε μένα & σε πολύ κόσμο δεν λέει τίποτε. Εκείνο που μου λέει πολλά είναι η λέξη πειθώς. Εάν πιστώ για την αλήθεια ενός γεγονότος, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω εκτός & εάν έχω ιδιοτελή σκοπιμότητα. Γι αυτό φεύγουν οι άνθρωποι από την διδασκαλία & αλοτριώνονται από τις ανόητες δοξασίες που βρίσκουν κατά καιρούς τον τάφο του Χριστού & της οικογενείας Του, εξιστορούν τον γάμο του & τους απογόνους του & άλλα φαιδρά.Εκείνο το οποίο αμφισβητείται είναι η Ανάσταση. Εάν λοιπόν η Ανάσταση είναι αληθινό γεγονός όλα είναι αληθινά. Και δυστυχώς για τους αμφισβητίες ευτυχώς για όλους υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό, όχι ενδείξεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Αυτές τις αποδείξεις αναδεικνύει η Απολογητική οι οποίες είναι κρυμένες, συνεπικουρούμενη από τρεις σύγχρονες επιστήμες: την Ιατρική, την Νομική & την Ιστορία.Θα κάνουμε μια συνοπτική έκθεση απολογητικών συλογισμών, για τον θάνατο & την Ανάσταση του Χριστού.
Κατάρχήν την Ανάσταση δεν την είδε κανείς ούτε οι στρατιώτες που φύλαγαν τον Τάφο. Και αυτό γιατί δεν έπρεπε να παραβιαστεί το αυτεξούσιο των ανθρώπων αλλά & δεν έπρεπε να μας δωθεί το παξιμάδι βρεγμένο.Επρεπε να αξιοποιηθεί ο ανθρώπινος νους & να στρωθεί στην δουλειά.Ετσι λοιπόν είπαν ότι ο Χριστός δεν πέθανε στον Σταυρό αλλά λιποθύμησε & οι ευεργετικές συνθήκες του Τάφου κρύο, υγρασία τον συνέφεραν & είπε ότι αναστήθηκε. Είπαν ότι κατά μία άλλη εκδοχή τον έκλεψαν οι μαθητές του γιατί τον αγαπούσαν & έπλασαν το παραμύθι της Ανάστασης. Είπαν & άλλα φαιδρά πολλά που θα παραβλέψουμε εδώ.
Οι μαθητές Του εξ΄αιτίας Του, είχαν χάσει τα υπάρχοντά τους ήταν αποσυνάγωγοι & κοινωνικά απόβλητοι κυνηγημένοι & κρύβονταν. Εάν δεν αναστήθηκε άρα τους κορόϊδεψε επομένως δεν θα έπρεπε να Τον αγαπούν αλλά να τον μισούν.Από την άλλη μεριά πάλι πως ήταν δυνατόν να προσπελάσουν την κουστοδία που φύλαγε τον Τάφο; Η κουστοδία ήταν φρουρά υψίστης ασφαλείας & όχι απλή φρουρά που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι για την φύλαξη χώρων ή αντικειμένων υψηλής αξίας.Απετελείτο από 12 άτομα με τον επί κεφαλής & χώριζαν το εικοστετράωρο φυλάσσοντας σκοπιά εναλλάξ, ώστε να είναι αδύνατον να κοιμηθούν & οι 12. Η τυχόν απώλεια αντικειμένου που φυλασσόταν από κουστοδία είχε ως συνέπεια σταυρικό θάνατο για τα μέλη της. Αυτήν την φρουρά ζήτησαν οι Εβραίοι από τον Πιλάτο. Πήγαν λοιπόν οι φοβισμένοι που κρύβονταν σαν τα ποντίκια & προσπέλασαν την Ρωμαϊκή κουστοδία;
Γιατί επάνω στον Σταυρό δεν του έσπασαν τα πόδια όπως έκαναν με τους άλλους δύο για να επιταχύνουν τον θάνατο, επειδή το έγραφε η προφητεία; & οι Ρωμαίοι είχαν συνενοηθεί να την εκπληρώσουν; "...τα αστά αυτού δεν θα συντριβούν..."Εχει αποδειχθεί από την σύγχρονη ιατρική ότι ο σταυρός ήταν το ποιό απάνθρωπο εργαλείο εκτέλεσης καταδίκων που εφεύρε ποτέ ο άνθρωπος. Ο Εσταυρωμένος πέθαινε από ασφυξία. Τα καρφιά έμπαιναν στην κλείδωση του καρπού & όχι στην παλάμη όπως εσφαλμένα εικονίζουν κάποιοι αστοιχείωτοι. Καρφώνονταν & τα πόδια σε ένα βάθρο στο κάτω μέρος του σταυρού & ο σταυρωμένος για να πάρη ανάσα, έκανε έλξεις με τα χέρια με φριχτούς πόνους, υποβοηθούμενος με ώσεις από τα πόδια, μέχρι που εξαντλούνταν τελείως & κρεμόταν σαν τσουβάλι μη μπορώντας να πάρει ανάσα.Η διαδικασία αυτή κρατούσε μέρες. Επειδή την άλλη ημέρα ήταν το Πάσχα των Εβραίων για να μην μολυνθούν (τρομάρα τους) ζήτησαν από τους Ρωμαίους να επιταχύνουν τον θάνατο των σταυρωμένων. Ετσι αυτί τους έσπασαν τα πόδια για να μην μπορούν να υποβοηθούντις έλξεις. Με τον Χριστό επειδή ήταν εξαντλημένος άϋπνος επί τρία μερόνυχτα (από τον Αννα στον Καϊάφα), διαπίστωσαν οι έμπειροι Ρωμαίοι δήμιοι ότι είχε πεθάνει. Για να σιγουρευτούν τον κέντησαν με την λόγχη στα πλευρά & έτρξε αίμα & ύδωρ. Σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτό που έτρεξε ήταν απογενοποιημένο αίμα δηλαδή είχαν καθιζήσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια & από επάνω ήταν το πλάσμα, όπως ακριβώς συμβαίνει με την φυγοκέντριση του αίματος για την μέτρηση του αιματοκρίτη. Το φαινόμενο αυτό είναι μη αναστρέψιμο & δηλωτικό του θανάτου.Αυτό ψάχνουν οι επιστήμονες να αναστρέψουν ώστε να λύσουν το πρόβλημα του θανάτου. Αυτό το ήξεραν εμπειρικά οι Ρωμαίοι δήμιοι & επαλήθευαν έτσι πιστοποιούσαν αν θέλετε τον θάνατο των καταδίκων όταν χρειαζόταν. Ο Τάφος όμως βρέθηκε καινός. Υπάρχει & η αναφοράτου Πιλάτου στον Καίσαρα για τα γεγονότα, ο οποίος αυτοκτόνησε στα Απέννινα όρη, υπάρχουν & οι καταγραφές του Εβραίου ιστορικού Ιώσηπου & πολλά ακόμη που δεν μπορουν να αναπτυχθούν εδώ. Ούτε λιποθύμησε λοιπόν ούτε τον έκλεψαν οι μαθητές του. Αρα & όλα τα υπόλοιπα που έχει πει είναι αλήθεια.
Σήμερα ζούμε στην εποχή που η συκιά που καταράστηκε έχει βγάλει φύλα από το 1948 όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, το οποίο δεν υπήρχε από το 70μ.Χ. όταν καταστράφηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Τίτο. Από τα 5 ψωμιά τα 2 ψάρια & τα 12 κοφίνια περίσευμα,...το δωδέκατο κοφίνι τελείωσε. Καλή Ανάσταση.

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου