Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ψωμί πλαστό χειροποίητο

Και όμως!!!!!!!!!! Οι άνθρωποι τρέχουν κάθε μέρα, να το πάρουν στο αρτοποιείο & ακόμη χειρότερα στο σελοφάν. 

 Τα παλιά τα χρόνια, το να φας ψωμάκι, ήταν ένα μεγάλο ζήτημα, καθώς έπρεπε να το κατασκευάσουν οι άνθρωποι μόνοι τους. Επρεπε λοιπόν συλλογικά να εργαστούν, ανάβοντας έναν φούρνο της γειτονιάς κάθε φορά εκ περιτροπής, με ξύλα, στον οποίο έψηναν τα ψωμιά της εβδομάδας, όλη η γειτονιά.
Επιαναν το προζύμι από το βράδυ, & το πρωί πρωί, αχάραγα, το ζύμωναν, ώστε να φουσκώσει με τις ώρες στην πινακωτή, κάτω από τα παπλώματα, για να το πάνε στον κοινό φούρνο που στο μεταξύ είχε κάψει.
Σήμερα με το ηλεκτρικό ρεύμα, τα αντικολλυτικά σκεύη, τις μαγιές, (προαιρετικά ως ενισχυτική στο προζύμι), η κατασκευή & το ζύμωμα του ψωμιού & το ψήσιμο, στον ηλεκτρικό φούρνο, είναι παιχνιδάκι & πολύ πιό εύκολο από ένα απλό φαγητό. Και επειδή το πλαστό ψωμί δεν χαλάει, εξασφαλίζεται το ψωμί της εβδομάδας.
Και όμως!!!!!!!!!! Οι άνθρωποι τρέχουν κάθε μέρα, να το πάρουν στο αρτοποιείο & ακόμη χειρότερα στο σελοφάν. Κακής ποιότητας, νοθευμένο, & με νομοθετικές ρυθμίσεις. Οι περισσότεροι αγνοούν & πως κατασκευάζεται.
Αυτό, είναι ένα μόνο μικρό δείγμα, για τα αίτια που όπλισαν τα χέρια αυτών που κατάντησαν έτσι την κοινωνία μας. Οι άνθρωποι τους επέτρεψαν, αφού εθίστηκαν ανεπανόρθωτα στα κουμπιά & στην κακώς ενοούμενη καλοπέραση, τρώγωντας ψωμί ψεύτικο όπως το λέω εγώ, & ότι άλλο ψεύτικο τους σερβίρουν.

Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου