Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

"Ασφάλεια τροφίμων" για προχωρημένους

Από την Ευρώπη των "πολιτισμένων" Λαών & των εκπροσώπων αυτών
Ρε ούστ
Η μαλακία πάει σύννεφο.....Ξεφύγαμε εντελώς τελείως, .......
ΤΡΟΜΕΡΟ!!!!!!!!!
ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΕΙΠΑΜΕ;;;;;;;;;;
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ!
ΤΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ!
(ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΡΩΣΙΜΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ» ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΤΕ! )
=========================================
Νέοι κανόνες για την ενίσχυση της ασφάλειας των νέων τροφίμων

28 Οκτωβρίου 2015
Νέους κανόνες με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων χωρίς να θιγεί η καινοτομία στην ΕΕ, θέσπισε η ολομέλεια του ΕΚ, εγκρίνοντας έκθεση για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των νέων τροφίμων.
Η αναθεώρηση του κανονισμού είναι απαραίτητη, καθώς ο προϋπάρχων ισχύει από το 1997 και από τότε έχουν αναπτυχθεί πολλά νέα τρόφιμα και συστατικά και έχει υπάρξει τεχνολογική πρόοδος.
Τα νέα τρόφιμα περιλαμβάνουν προϊόντα όπως τα ΕΝΤΟΜΑ (!) και τα ΝΑΝΟΫΛΙΚΑ (!) αλλά και ΜΥΚΗΤΕΣ, φύκια και νέες χρωστικές ουσίες. Είναι προϊόντα που αναπτύχθηκαν πρόσφατα, καινοτομα τροφιμα (;) ή τρόφιμα που παράγονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών και διαδικασιών παραγωγής.
==========================================
Ως νέα τρόφιμα, ορίζονται επίσης, τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται εκτός ΕΕ. (δηλαδή καί ΣΚΥΛΙΑ; )
=========================================
Με τους νέους κανόνες, τα νέα τρόφιμα θα υποβάλλονται σε ελέγχους ασφαλείας και η έγκρισή τους θα γίνεται μέσα από μια πλήρως εναρμονισμένη πανευρωπαϊκή διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ), θα πρέπει να αξιολογεί αν κάποιο τρόφιμο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Μετά από απαίτηση των ευρωβουλευτών στις διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις, οι προτεινόμενοι κανόνες καλύπτουν επίσης τα τρόφιμα που προέρχονται από ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ, μέχρι να εγκριθεί συγκεκριμένη νομοθεσία για την κλωνοποίηση, καθώς και νέος ορισμός για τα νανοϋλικά και για τον περιορισμό των δοκιμών σε ζώα.
Μετά το πράσινο φως από την ολομέλεια, οι νέοι κανόνες θα πρέπει να εγκριθούν και από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών. capital.gr
ΦΑΤΕ ΑΦΟΒΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΑΣ!

https://oenet.gr/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BC%CE%B1/item/35881-neoi-kanones-gia-tin-enisxisi-tis-asfaleias-ton-neon-trofimon 
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου