Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Εγκληματική διασπορά ζωντανού ιού λύσσας

Με πρόσχημα τον εμβολιασμό της άγριας πανίδας, ρίχνουν ζωντανό ιό λύσσας σε κατοικημένες περιοχές. Κινδυνεύουν άνθρωποι μεταξύ των οποίων & εγώ.
Το δόλωμα της φωτογραφίας το βρήκα στον κήπο μου.
Με πρόσχημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.&Τ.), προχώρησε σε διασπορά ζωντανού ιού λύσσας σε κατοικημένες περιοχές, παρά τις διαβεβαιώσεις, ρίχνοντας δολωματικά εμβόλια με ζωντανό ιό λύσσας, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.
Με μιά ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντιεπιστημονική, αφού τα εμπεριεχόμενα σε αυτήν είναι ανέφικτα, ανεφάρμοστα & αδύνατα, ως προς την διαχείρηση των δολωμάτων & των ζώων, ξεκίνησαν ρίψεις δολωμάτων σε κατοικημένες περιοχές.
http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=13065
Τα ανέφικτα:

Με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου υπενθυμίζονται τα μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων:  

  • Να αποφεύγεται η επαφή των εμβολίων-δολωμάτων και ειδικά με γυμνά χέρια.
  • Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο-δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει π.χ. για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή πιάνοντας το δόλωμα με μια πλαστική σακούλα.
  • Εάν κάποιος σκύλος (κυνηγού, κτηνοτρόφου ή άλλου πολίτη) έχει προσλάβει το δόλωμα στο στόμα του, ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να το απομακρύνει αλλά να προτρέψει το σκύλο να το αφήσει. Στην περίπτωση που ο σκύλος προσέλαβε το εμβόλιο-δόλωμα ή όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία γι’ αυτό, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει, φορώντας γάντια, να προσπαθήσει να πλύνει την εξωτερική επιφάνεια του στόματος του ζώου με νερό και σαπούνι. Εάν ο σκύλος καταπιεί το δόλωμα ή υπάρχει υποψία ότι το προσέλαβε, ο ιδιοκτήτης και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το ζώο (σάλιο ή σημεία του σώματός του που ενδεχόμενα έχει γλείψει όπως τρίχωμα, περιοχές γύρω από το στόμα, κ.τ.λ.), με γυμνά χέρια, για τουλάχιστον μία ημέρα.

Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο-δόλωμα με γυμνά χέρια, ο πολίτης θα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε μονάδα Υγείας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον άνθρωπο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr). Τα φυλλάδια και αφίσες για την ενημέρωση του κοινού για τη λύσσα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minagric.gr, Πολίτης, Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, Λύσσα).
 ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
==================

  Tην Παρασκευή το μεσημέρι βρήκαμε στον κήπο μας αυτήν την ταμπλέτα της φωτογραφίας. Οπως με πληροφόρησε η κτηνίατρός μου, πρόκειται για εμβόλιο με ζωντανούς ιούς λύσσας & όπως φαίνεται στην μικροσκοπική ετικέτα με μάλον Βουλγάρικα ή Σέρβικα γράμματα, απαγορεύεται το άγγιγμα με γυμνά χέρια.
Δεν είναι γνωστό εάν ο ιός αποροφάται από το δέρμα. Δεν προκαλεί βλάβη στα ζώα, αλλά απαιτείται επί δεκαήμερο, η διακοπή επαφής με τα ζώα, πράγμα αδύνατον καθώς τα σκυλιά μου & όλων, πηδάνε επάνω μας & πολλές φορές άθελά τους μας τραυματίζουν, αλλά υπάρχει & μικρό σκυλάκι το οποίο κατοικεί μέσα στο σπίτι & φυσικά βγαίνει έξω.
Φυσικά επειδή δεν είχα ενημέρωση, & το πιάσαμε & το περιεργαστήκαμε.
Δεν γνωρίζουμε πόσα είναι καθώς είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους σε έκταση 7 στρεμάτων.
Υποτείθεται ότι οι ρίψεις έγιναν από αεροπλάνο, σε δασικές εκτάσεις για την καταπολέμηση της λύσσας στην άγρια πανίδα, όμως για άλλη μια φορά τα έρριξαν στον γάμο του Καραγκιόζη.
Στην γύρω περιοχή υπάρχουν σπίτια, οι εργατικές κατοικίες, μωρά που παίζουν & βάζουν στο στόμα τους ό, τι βρουν, καθώς & τουλάχιστον ένα σχολείο, μαντριά με τσοπάνηδες, & τσοπανόσκυλα & η αποφυγή επαφής με τα ζώα, είναι αδύνατη έως ανέφικτη.
Μας συστήθηκε η παρακολούθηση σε Νοσοκομείο, κάτι που επίσης είναι αδύνατον σε τόσο πληθυσμό.
Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που στόχο έχει τους ανθρώπους & όχι την άγρια πανίδα. Απαιτείται ενημέρωση & επέμβαση Εισαγγελέα ποιοί έδωσαν την άδεια, πόσο επικίνδυνο είναι & γιατί έπεσαν σε αγροτικές & κατοικημένες εκτάσεις καθώς & εκτίμηση του αριθμού των ανθρώπων που κινδυνεύουν & την σημαντικότητα του κινδύνου. ΠΡΟΣΟΧΗ.
 Οι φωστήρες του ΚΕΕΛΠΝΟ λοιπόν & της ΠΚΜ θα μας κάνουν όλους Ασία & Αφρική αφού οι πιθανότητες μετάδοσης της λύσσας από άγρια ζώα είναι μηδαμηνές, διάσπαρτες & μεμονωμένες ενώ με αυτό που έκαναν με τα εμβόλια που έριξαν στο γάμο του καραγκιόζη τις αύξησαν στο ζενίθ, διαπείροντας στην ουσία τον ιό της λύσσας. Ηδη εμείς κινδυνεύουμε, καθώς & οι γύρω συνάνθρωποί μας. Μόνο & μόνο για να πάρουν τα φράγκα του προγράμματος.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κατοικιδίων αρκεί. Το φασούλι αυτό των εναέριων ρίψεων, όχι μόνον δεν χρειάζεται, αλλά είναι & επικίνδυνο.
Ερωτήματα: 
 Υπάρχει επιζωοτία ή ενδοζωοτία λύσσας στην Ελλάδα; ποιός το είπε; & αν ναι με τι στοιχεία; Υπάρχει εντοπισμός κρουσμάτων; όπως στην επιδημία ή διαπιστώθηκε ενδημία-ενδοζωοτία; Υπάρχουν στοιχεία & ποιά είναι αυτά;
Εάν εντοπίστηκαν κρούσματα έτσι & αλλιώς τα ζώα είναι καταδικασμένα. Γιατί λοιπόν δεν έγινε υποχρεωτική ευθανασία & μέχρι εκεί; Λιγότερο θα κόστιζε από το να σηκώσουν αεροπλάνα & βεβαίως θα ήταν ακίνδυνο.
Γιατί έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές; Γιατί τώρα εγώ & εκατοντάδες συνάνθρωποί μου, πρέπει να τρέχω στα Νοσοκομεία; Πόσο επικίνδυνο είναι; Η ανακοίνωση της ΠΚΜ εάν αυτά που λένε ισχύουν, μόνο πανικό δημιουργεί & είναι για το κάγκελο όλοι τους, εκτός από τους πιλότους, ότι τους είπαν έκαναν & εκεί που τους είπαν πέταξαν. Αποροφάται ο ιός από το ανθρώπινο δέρμα;
Ο χρόνος επώασης της λύσσας στον άνθρωπο, μπορεί να διαρκέσει επί μακρόν, ακόμη & χρόνια.
Απαιτείται άμεσα να σταματήσουν οι ρίψεις δολωματικών εμβολίων λύσσας & να εκτιμηθεί ο κίνδυνος που δημιουργήθηκε, καθώς & ο ανθρώπινος πληθυσμός που κινδυνεύει.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου