Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Με επίκεντρο τον ΣΥΝάνθρωπο θα επιβιώσουμε

Σε δοκιμασία, πρόκειται να τεθεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης όλων μας.

Πολύ σύντομα θα τεθεί σε δοκιμασία το ένστικτο αυτοσυντήρησης όλων μας.
Παρατηρώντας τον μικρόκοσμό μου, αλλά & των άλλων συνανθρώπων μου, καθώς & το γενικότερο Παγκόσμιο γίγνεσθαι, διαπιστώνω ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σκόπιμα & δόλια, από σκοτεινές δυνάμεις & τα όργανά τους, που δέχονται μακροεντολές, όχι μόνον δεν εκτονώνονται ή επιλύονται έστω μερικώς, αλλά προστείθενται & άλλα καθημερινά.
Ολα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα βιώσουμε όλοι μας την δοκιμασία του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης, με γενικευμένη καταστροφή.
Φαινομενικά η κατάσταση δείχνει μη αντιμετωπίσημη, όμως θεωρητικά είναι αντιμετωπίσημη.
Υπάρχουν άθεοι, που έχουν τον Νόμο του Θεού στην καρδιά τους, & ένθεοι, ή Θεοσεβούμενοι, που κατατρώγουν τις σάρκες & τις ψυχές των άλλων.
Προσωπικά γνωρίζω κάμποσους & από τις δύο κατηγορίες.
Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό που συμβαίνει & θα συμβεί, έχει να κάνει με το Υπαρξιακό ζήτημα του ανθρώπου, ο οποίος θα κληθεί, είτε να βιώσει με την θέλησή του τον απόλυτο χαλασμό, είτε να δραπετεύσει επίσης με την θέλησή του, επιτυχημένα από αυτόν & να διασωθεί με την βοήθεια του Θεού, όπως τον αντιλαμβάνεται ή δεν τον αντιλαμβάνεται ο καθένας.
Το εγχείρημα δύσκολο ακόμη & για μένα που τα λέω & τα γράφω, όμως είναι η μοναδική λύση, που θα καταστήσει την επικείμενη καταστροφή αντιμετωπίσημη.
Να θέσουμε όλοι μας στο επίκεντρο την επιβίωση του συνανθρώπου μας, & σε δεύτερη μοίρα την δική μας.
Οποιος λοιπόν κάνει το κουμάντο του, στην δική του αυλή & στο δικό του σπίτι, αδιαφορώντας για την αυλή & το σπίτι του διπλανού του, δεν θα έχει ελπίδα.
Οποιος θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του, την επιβίωση του διπλανού του & νοιαστεί για την αυλή του διπλανού του, κάποιος άλλος με τον ίδιο τρόπο, θα νοιαστεί για την δική του αυλή & πάει λέγοντας.
Ετσι λοιπόν η επίσκεψη στα καταστήματα τροφίμων, δεν θα πρέπει να γίνει με πανικό αλλά με ψυχραιμία & ηρεμία, προς προμήθεια ζυμαρικών, αλεύρων οσπρίων, κονσερβών & ότι βρεθεί & εάν βρεθεί, με ήρεμη αποχώρηση εάν δεν βρεθεί τίποτε & χωρίς διαπληκτισμούς με τους συνανθρώπους μας.
Οσοι ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο, έστω & εάν είναι λίγοι, καθιστούν την κατάσταση αντιμετωπίσημη & θα έχουν την αμέριστη βοήθεια του Θεού, είτε είναι ένθεοι, είτε άθεοι.
 Η εικόνα της πρώτης φωτό είναι ενδεικτική για το πως πρέπει να φερθούμε. Η προσφερόμενη τροφή, είναι αδύνατον να ληφθεί από τον καθένα, ξεχωριστά καθώς οι κουτάλες είναι μακρυές. Μπορεί να ταίσει όμως ο ένας τον άλλον.
Ετσι έμπρακτα, θέτουμε σε εφαρμογή την κοινωνική συνοχή, με την έμπρακτη λειτουργία της αγάπης.
Μια από τις ισχυρότερες μορφές της αγάπης, είναι η μητρική, την οποία θα φέρω ως παράδειγμα.
Οπως λοιπόν η μάννα επιδεικνύει αυτοθυσία & αυταπάρνηση για την επιβίωση του παιδιού της, έτσι θα πρέπει να φερθούμε όλοι μας προς τον ΣΥΝάνθρωπο. 
Οι δυνατότεροι, θα πρέπει να στηρίξουν τους πλέον αδύναμους & θα βρεθεί στήριγμα & για αυτούς, από άλλους.
Οσο για τους επικυρίαρχους Ελληνες & ξένους, μικρούς & μεγάλους με βαρύγδουπα ή όχι ονόματα, θα έχουμε την χαρά να τους δούμε σιδηροδέσμιους, μαζί με τους τραμπούκους τους, να σύρονται σε Λαϊκά & Θεσμικά δικαστήρια, στα οποία θα πρέπει να γίνουν λελογισμένες Δίκες, χωρίς εκδίκηση & αντίποινα, αλλά με καταλογισμό πραγματικών περιστατικών.
Καλή δύναμη σε όλους μας. Με χαμόγελο & αισιοδοξία. Με την βοήθεια του Θεού, είτε τον αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, θα πετύχουμε. Γιατί σε κάθε περίπτωση είναι γραμμένο, αλλά & όλοι μας είμαστε επιλεγμένοι, ανεξάρτητα σε ποιό στρατόπεδο ανήκουμε.
Ιάκωβος Τίγκας

1 σχόλιο: