Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Το χρονικό του Περιβαλλοντικού εγκλήματος στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Εγκατάσταση λυμάτων επάνω σε υπόγειο νερό πηγής
4/8/2016 19.44 Η στάθμη του υπόγειου νερού πηγής στα θεμέλια που έσκαψαν παράνομα ο Δήμος Πολυγύρου με πρόδηλες παραβάσεις καθήκοντος των Δασικών & Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών καταστρέφοντας Δάσος & σκάβοντας βράχο κάτω από το Δάσος, για να κατασκευάσουν δεξαμενή λυμάτων & αντλιοστάσιο ακαθάρτων.
Πίστευα ότι η εύρεση του νερού, θα τους απέτρεπε για την συνέχιση του Περιβαλλοντικού εγκλήματος μια & το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο στην συγκεκριμένη θέση δεν προβλεπόταν στην άδεια που είχαν του 2009, όπου υπήρχε ένα μόνο αντλιοστάσιο σε άλλη θέση,  ενώ όλα τα άλλα είναι τα ίδια ως προς τον Πολύγυρο.
Την θέση την επέλεξαν το 2012, βάζοντας & δεύτερο αντλιοστάσιο ανηφορικής αποχέτευσης χωρίς να εξυπηρετεί τίποτε απολύτως, αντίθετα περιπλέκει τα πράγματα.
 10/8/2016 20.11. Μετά από συνεχείς αντλήσεις του νερού της πηγής, ο Δήμος Πολυγύρου & οι κατασκευαστές προχώρησαν στην ρίψη τσιμέντου καθαριότητας-δαπέδου, στο οποίο άφησαν φρεάτιο πιό βαθύ για να μπορούν να αντλούν το νερό, επάνω στο νερό της πηγής & ξεκίνησαν να καλουπώνουν για να κατασκευάσουν κτίσμα.
23/8/2016 17.06. Οι αντλήσεις συνεχίζονται αλλά παρά ταύτα υ στάθμη του νερού παραμένει υψηλή & φαίνεται πλέον μόνο από τα πλάγια έξω από τα καλούπια του τοιχείου.
26/8/2016 19.49. Επεσαν οι βερέλες με τα τσιμέντα εν γνώσει τους ενώ παρά τις συνεχιζόμενες αντλήσεις, το νερό παραμένει με στάθμη υψηλή, καθώς αναβλύζει εκ νέου.
29/8/2016 17.15 Το κτίσμα έχει ξεκαλουπωθεί, οι αντλήσεις συνεχίστηκαν & το νερό παραμένει στην θέση του, καθώς τα θεμέλια είναι μέσα στο νερό.
31/8/2016 17.15 Η δεξαμενή υποδοχής των λυμάτων όλου του Πολυγύρου, είναι έτοιμη, βάφτηκε & με πίσα, επάνω σε υπόγειο νερό πηγής το οποίο συνεχίζει να φαίνεται από το πλαϊνό μέρος. Εριξαν την πλάκα & το σκέπασαν.
2/9/2016 17.19 Εριξαν χώματα στα πλαϊνά για να καλύψουν το νερό να μην φαίνεται & άρχισαν να καλουπώνουν & να ρίχνουν κολώνες του πρώτου ορόφου της βίλας σκατιάρα, επάνω σε υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, εκδηλώνοντας πρόθεση δηλητηρίασής του & θέτοντας σε ισχύ αξιόποινες πράξεις του άρθρου 279 Ποινικόύ Κώδικα περί δηλητηρίασης πηγών από πρόθεση που προβλέπει κάθειρξη, όταν συντελεστεί & για τον λόγο αυτόν, υπάρχουσας της πρόδηλης πρόθεσης τέλεσης του εγκλήματος οι Αρχές οφείλουν να το σταματήσουν πριν τελεστεί, καθώς τα θεμέλια & ο πάτος της δεξαμενής ακαθάρτων κολυμπάνε στο υπόγειο νερό πηγής. Επειδή το άνοιγμα αυτό επάνω στο νερό αποτελεί ανεύρησμα επάνω σε αρτηρία υπόγειας ροής ύδατος όταν θα πιάσουν οι βροχές θα φουσκώσει ανεξέλγκτα καθώς πριν, είχε επάνω το το νερό, τόνους βράχου
Ολα αυτά έγιναν & γίνονται μέσα στον Αύγουστο που οι Υπηρεσίες υπολειτουργούν,  με χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ & του Ελληνικού Δημοσίου, στα πλαίσια της Ανάπτυξης, την ώρα που ο Λαός μας στενάζει, αποτελούν δε ασκήσεις επί χάρτου, που διακυβεύουν την Δημόσια Υγεία, το Φυσικό & Ανθρωπογενές Περιβάλλον & το Δημόσιο Συμφέρον & σε καμιά προηγμένη Χώρα της Ευρώπης & του Κόσμου δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι παρόμοιο, καθώς οι δράστες γιατί περί δραστών πρόκειται θα είχαν συληφθεί.
Στους συνδέσμους που ακολουθούν παρουσιάζεται το Αγγλικό κείμενο του Ευρωπαικού Κανονισμού DIN/ISO 14040 περί Ανάλυσης Κύκλου Ζωής, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για την Ελλάδα & δεν εφαρμόζεται εν προκειμένω, καθώς η εφαρμογή του θα απέτρεπε καν σκέψη για τις άνω ασκήσεις επί χάρτου, & στο δεύτερο σύνδεσμο, ένα κείμενο-παρουσίαση στα Ελληνικά, περί της Ανάυσης Κύκλου Ζωής & τι πραγματεύεται του Λέκτορα του ΕΜΠ κ. Τσουκαλά.
http://web.stanford.edu/class/cee214/Readings/ISOLCA.pdf
http://www.environ-develop.ntua.gr/uploads/LCA.pdf
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου