Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

χξς; ή 666;

Το πλέον δυσνόητο χωρίο της Αποκάλυψης 

 
Σε πολλά σημεία του κειμένου της Αγίας Γραφής αναφέρονται διάφοροι αριθμοί, στα Ελληνικά, όπως τους προφέρουμε σήμερα, ολογράφως.
Για την απεικόνιση των αριθμών την εποχή εκείνη χρησιμοποιούσαν το Ελληνικό αριθμολόγιο, που χρησιμοποιούσε γράμματα ως το πλέον εύχρηστο, & λιγότερο το Λατινικό αριθμολόγιο, καθώς ήταν ιδιαίτερα δύσχρηστο.
Οι χαρακτήρες 1, 2, 3, κλπ, οι λεγόμενοι “αραβικοί χαρακτήρες”, δεν είναι γνωστό εγκυκλοπαιδικά πότε & από ποιούς επινοήθηκαν. Εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκαν στην μετά Χριστόν εποχή, & μάλιστα στους Λατίνους. (αντιπαρέρχομαι την ατεκμηρίωτη συνωμοσιολογία).
Το περίεργο του υπό εξέταση χωρίου του κεφαλαίου 13 της Αποκάλυψης, είναι ότι ο αριθμός αυτός, αναφέρεται ως αριθμός του ονόματος του θηρίου, του πρώτου, του αναβαίνοντος εκ της θαλάσσης, δηλαδή ως ο λεξάριθμος του ονόματός του. Και ενώ θα περίμενε κανείς, σύμφωνα με την πεπατημένη της Γραφής να τον αναφέρει ολογράφως δηλαδή “εξακόσια, εξήκοντα έξ” όπως κάνει με όλους τους άλλους αριθμούς που αναφέρει, εδώ, τον παραθέτει με τους χαρακτήρες που τον απεικονίζουν ως “χξς”, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι & γράμματα του Ελληνικού αλφάβητου. χ=600, ξ=60, & ς=6.
Μάλιστα δε εφιστά την προσοχή το κείμενο, λέγοντας: “ώδε η σοφία εστίν. ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου, αριθμός γαρ ανθρώπου εστί & ο αριθμός αυτού χξς”.
Με δεδομένο ότι το κείμενο της Αποκάλυψης, γράφηκε πρωτότυπα στα Ελληνικά από τον συγγραφέα Ιωάννη, το ερώτημα, γιατί επιλεκτικά αυτόν τον αριθμό τον παραθέτει όχι ολογράφως, όπως κάνει με όλους τους άλλους αριθμούς, αλλά με τους χαρακτήρες του χξς,& επειδή τίποτε δεν έχει γραφεί τυχαία, παράγει την υποθετική απάντηση-ερώτηση: Μήπως οι χαρακτήρες χξς εκτός από τους αριθμούς 600, 60, 6, αφού είναι & γράμματα του Ελληνικού αλφάβητου, εμπεριέχονται στο υπό έρευνα όνομα; ίσως στην αρχή, στο μέσον & στο τέλος, όπως στα barcode, & άρα είναι Ελληνικό το όνομα; άρα Ελληνας & ο φέρων; Ας το έχουμε υπό σκέψη.
Εχω ξαναπεί ότι η ιστορία άρχισε με τους Εβραίους & τους Ελληνες & θα τελειώσει με τους Ελληνες & τους Εβραίους. (όπως όλα δείχνουν).
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου