Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Αθόρυβα η εφαρμογή της κάρτας του πολίτη

Προδήλως παράνομο & καταχρηστικό έγγραφο;
Ενημέρωση υπαλλήλων γίνεται, σχετικά με το ψηφιακό πρόγραμμα εφαρμογής της κάρτας του πολίτη.
Σχετικό άρθρο που είχε προστεθεί στο νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση, είχε αποσυρθεί, μετά από πρωτοφανή κατακραυγή στην δημόσια διαβούλευση, όπου καταγράφηκαν από κάτω 1661 αρνητικά σχόλια, αλλά & μετά από γενική κατακραυγή ελεύθερων ιστολογίων μεταξύ των οποίων & το παρόν εδώ: http://iaktigas.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html
Είναι προφανές ότι φοβούνται την ενημέρωση & τα κάνουν λουμοχτά.
Δεν υπάρχει ενημέρωση για τα περιεχόμενα αυτού του εγγράφου. Θυμίζει πάντως το γνωστό ευφυολόγημα, που κάποιος έδωσε χαμογελώντας σε έναν αγράμματο που δεν ήξερε να διαβάζει, ένα έγγραφο να κομίσει σε άρχοντα, το οποίο έγραφε: "μόλις σου φέρει αυτό το χαρτί, αποκεφάλισέ τον".
Προφανώς δεν είναι σύννομη η κατοχή ενός ατομικού εγγράφου, το οποίο δεν μπορούμε εμείς να αναγνώσουμε, αλλά μπορούν άλλοι, με ταυτόχρονη προσθαφαίρεση ψηφιακών πληροφοριών που μας αφορούν, δηλαδή προσωπικών δεδομένων.
Δεν γνωρίζω πως θα παραληφθεί αυτό το έγγραφο & εάν θα είναι υποχρεωτική η παραλαβή του.
Σε τέτοια περίπτωση & εφ΄όσον ισχύουν τα ανωτέρω & ενδεχομένως & άλλα, ίσως θα ήταν σκόπιμο να επισημανθεί ενυπογράφως από τον καθένα μας, ότι πρόκειται περί ενδεχομένως προδήλως παράνομου & καταχρηστικού εγγράφου, το οποίο ενδεχομένως παραβιάζει το Σύνταγμα, τους νόμους & την ΕΣΔΑ, επιφυλασσόμενοι, παντός νομίμου δικαιώματός μας. 
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου