Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Θρασύτατη απόπειρα διάπραξης κακουργήματος, από την Δημοτική αρχή Πολυγύρου & τον εργολάβο

Δικαίωσή μου από το ΠΑΚΟΕ για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Πολύγυρο.
Δικομανή με χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου.



Θρασύτατη απόπειρα διάπραξης του κακουργήματος δηλητηρίασης υπόγειας πηγής νερού με προπαρασκευαστικές ενέργειες, σημειώθηκε σήμερα, από την Δημοτική αρχή Πολυγύρου & τον εργολάβο, η οποία κατεστάλη από την Αμεση Δράση του Αστυνομικού Τμήματος Πολυγύρου, με δύο κλήσεις & δύο αφίξεις αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα στις 11.00 σήμερα το πρωί, φορτηγάκι με μπετονιέρα, έφτασε στο σημείο, όπου επιχειρούν να ρίξουν λύματα σε υπόγειο νερό πηγής, έξω από το σπίτι μου.
Μετά την άφιξη του περιπολικού το φορτηγάκι με την μπετονιέρα απεχώρησε παίρνοντας την μπετονιέρα μαζί του.
Μετά την αποχώρηση του περιπολικού, έφτασε άλλο φορτηγό περί τις 13.00 & ξεφόρτωσε τσιμέντα & βαρέλια με νερό.
Σε δεύτερη κλήση της άμεσης δράσης & άφιξη εκ νέου του περιπολικού, απεχώρησαν & αυτοί, αφήνοντας εκεί τα υλικά.
Και όλα αυτά, ενώ είχαν σταματήσει επί ένα & πλέον χρόνο & την ώρα που έχω καταθέσει την από 14/7/2017 αναφορά μου η οποία είναι καταλυτική, ως εξής:

    Προς: Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου
ΑΝΑΦΟΡΑ
Του
Ιακώβου Τίγκα
Επόπτη Δημόσιας Υγείας
με βαθμό Α
κατοίκου Πολυγύρου Χαλκιδικής
τηλέφωνο επικοινωνίας 

                                                                                   Πολύγυρος 14/7/2017
Σε συνέχεια της από 7/9/2016 αίτησής μου με αριθμό πρωτοκόλλου 9009/20/397-ιγ/7-9-2016 & της από 3/5/2017 αναφοράς μου με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, σας γνωρίζω ότι σήμερα & περί 11.30 πρωινή εμφανίστηκε συνεργείο εργατών στο παράνομο κτίσμα του αντλιοστασίου λυμάτων απέναντι από το σπίτι μου, & άρχισαν εργασίες κτισίματος τούβλων.
Επειδή έχει γνωστοποιηθεί κατ΄ επανάληψη στην Υπηρεσία σας ότι από κάτω από το κτίσμα έχει βρεθεί νερό υπόγειας πηγής & ως εκ τούτου ισχύουν τα προβλεπόμενα από το άρθρο 279 Π.Κ. περί δηλητηρίασης πηγών,:

«Δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων

Όποιος με πρόθεση δηλητηριάζει πηγές, πηγάδια, βρύσες ή άλλες διοχετεύσεις ή δεξαμενές νερού, τρόφιμα ή άλλα τέτοια πράγματα  που  η χρήση  τους  μπορεί  να  προκαλέσει βλάβη σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή βάζει μέσα σε κάποιο από αυτά τα αντικείμενα άλλες ύλες που μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο αποτέλεσμα, τιμωρείται με  κάθειρξη.  Αν  από  την πράξη επήλθε θάνατος, μπορεί να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.»
μετά από κλήση μου στην άμεσο δράση & προφορική ενημέρωση του Α.Τ. Πολυγύρου, το συνεργείο απεχώρησε.
Παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες μου για την ύπαρξη του νερού, με πολλαπλές φωτογραφίες (η τελευταία λήφθηκε την 13/7/2017 εχθές) που δείχνουν ότι το νερό συνεχίζει να αναβλύζει παρά τις αλλεπάλληλες αντλήσεις που κάνουν όλο αυτό το διάστημα, & παρά τα έγγραφα που τους έχουν κοινοποιηθεί, παρατηρείται εμμονή από την Δημοτική Αρχή & τις τεχνικές της Υπηρεσίες που δίνουν τις εντολές, σε συνεχείς απόπειρες διάπραξης προπαρασκευαστικών πράξεων που εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να διαπράξουν το άνω κακούργημα, δηλώνοντας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα, τόσον με τον έναν από τους αντιδήμαρχους όσον & με τον προϊστάμενο των τεχνικών Υπηρεσιών ότι τάχα δεν γνωρίζουν τίποτε για την ύπαρξη του νερού εκεί.
Τα άνω αναφερόμενα εμπίπτουν στις διατάξεις  του αυτοτελούς αδικήματος του άρθρου 42 Π.Κ. παρ. 1  
Άρθρο 42
Έννοια και ποινή της απόπειρας
  1. Όποιος, έχοντας αποφασίσει να εκτελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα, επιχειρεί πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης, τιμωρείται, αν το κακούργημα ή πλημμέλημα δεν ολοκληρώθηκε, με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83).
  2. Αν το δικαστήριο κρίνει ότι η κατά την προηγούμενη παράγραφο ελαττωμένη ποινή δεν επαρκεί για να αποτρέψει τον υπαίτιο από τη τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, μπορεί να του επιβάλει την ίδια ποινή με αυτήν που ο νόμος προβλέπει για την ολοκληρωμένη πράξη, εκτός από την ποινή του θανάτου.
Το δικαστήριο μπορεί να κρίνει ατιμώρητη την απόπειρα πλημμελήματος για το οποίο ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης όχι ανώτερη από τρεις μήνες.
η καταστολή του οποίου είναι αρμοδιότητα της Υπηρεσίας σας, καθώς τα στοιχεία της απόπειρας  που προκύπτουν είναι:
Η απόφαση διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος
Η αρχή εκτέλεσης της πράξης
Η μη ολοκλήρωση του κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ για την αστυνόμευση της περιοχής & την καταστολή της όποιας απόπειρας παρατηρηθεί, αλλά & την άμεση ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής σχετικά, καθώς είναι αρμόδια για την προστασία των υδάτων, επιφανειακών & υπόγειων.
                                                                              Ο Συντάκτης
                                                                           Ιάκωβος Τίγκας
                                                                   Επόπτης Δημόσιας Υγείας
                                                                             Βαθμός Α
  

Και την ώρα που μετά από σχετικές καταγγελίες μου, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών προέβη σε δημοσίευμα στην εφημερίδα Οικονομία τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου στο οποίο δικαιώνομαι, & όπως μου είπε ο Πρόεδρος σε τηλεφωνική μας επικοινωνία σήμερα σε αναφορά στον Αρειο Πάγο σχετικά, ενώ βρίσκεται εκτενής δικογραφία σε εξέλιξη.

http://www.pakoe.gr/wp-content/uploads/2017/09/91_Oikonomia_Aug_2017-4.pdf 
Ο δε Δήμαρχος Πολυγύρου σύμφωνα με το δημοσίευμα, με αποκαλεί δικομανή, επειδή καταγγέλω το εκτεταμένο παρακράτος που προσπαθεί να εφαρμόσει, έχοντας προκαλέσει ήδη εκτεταμένες καταστροφές στον Πολύγυρο, βάσει τεκμηρίων, συνεπικουρούμενος από Υπηρεσίες που επιορκούν βάσει τεκμηρίων. 
Αύριο πρώτα ο Θεός θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά ζητώντας την απομάκρυνση των υλικών, & την σύληψη των δραστών, καθώς η παραμονή τους στο σημείο, συνιστά την απόπειρα ενεργή & διαρκή, & προκαλεί διατάραξη της οικιακής μου ειρήνης & των συγγενικών μου προσώπων, καθώς & των κατοίκων του Πολυγύρου εάν ήξεραν τι ακριβώς γίνεται & τους κινδύνους που διατρέχουν, αφού η Δημοτική Αρχή επιχειρή με πρόθεση να ρίξει λύματα σε υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη & το νερό που πίνουμε.
Ιάκωβος Τίγκας
Επόπτης Δημόσιας Υγείας
βαθμός Α









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου