Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ανησυχία με την Βατόνια;

Πόσο ασφαλές είναι το νερό του Πολυγύρου;
Τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι του Πολυγύρου γίναμε αποδέκτες προειδοποιήσεων προσωρινής ακαταλληλότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, για λόγους βλάβης, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.
Το τελευταίο δημοσίευμα του Αετού Χαλκιδικής περί αποκατάστασης της βλάβης, δημιουργεί ανησυχία: εδώ:
https://aetoshal.blogspot.gr/2018/03/blog-post_96.html 
Ερωτηματικά προκαλεί το δημοσίευμα για το νερό του Πολυγύρου με πλήθος ανακριβειών.
Ειδικότερα:
Στις επισυναπτόμενες εξετάσεις του ΚΕΠΑΜΑΧ δεν βλέπω μικροβιολογικές, αλλά μόνον φυσικοχημικές εξετάσεις. Δεν βλέπω επίσης μέτρηση για υπολειμματικό χλώριο, μια & το δείγμα πάρθηκε από την βρύση του ΚΕΠΑΜΑΧ όπως γράφει. Δεν υπάρχει αναφορά σε τοξικές ουσίες & βαρέα μέταλλα, ανάλογα & με τα ευρήματα που διαπίστωσαν.



Ενα γεωλογικό φαινόμενο με υπόγεια εκβολή ποταμού, το γνώριζα από το 2000 & είχα πει να το προσέξουμε.
Μέχρι σήμερα & από τις εξετάσεις μέχρι το 2015 που έχω στα χέρια μου, δεν φαίνεται τίποτε απολύτως μεμπτό στο νερό του Πολυγύρου, ενώ διαβάζουμε για ανακοινωθέντα περί προσωρινής ακαταλληλότητας, του νερού, για άδειασμα της κεντρικής δεξαμενής, καθαρισμού της & ξαναγέμισμα!!!
Τι συνέβη ξαφνικά;
Τι είναι αυτό που προκαλεί & μάλιστα για τρίτη φορά συνεχόμενα μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ανακοινωθέντα για ακαταλληλότητα του νερού του Πολυγύρου;
Τι είναι αυτό που προκαλεί την ανάγκη να αδειάσει η δεξαμενή να καθαριστεί & να ξαναγεμίσει;
Τι ακριβώς γίνεται; 
Εδώ ακούμε για λήψη σοβαρότατων μέτρων, (άδειασμα δεξαμενής & ξαναγέμισμα), που δεν δικαιολογούνται από τις παρατιθέμενες περιγραφές του δημοσιεύματος.
Τι έπεσε μέσα στην δεξαμενή; Για τι είδους γεωλογικό φαινόμενο ψάχνουν;
Για ποια ασφαλή λύση μιλάει το δημοσίευμα;
Τι δουλειά έχει η κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού με το όποιο γεωλογικό φαινόμενο; (το μυαλό του στο ΕΣΠΑ)
Τι συμπτώματα είχαν & κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά;
Ποια είναι τα σπάνια φυσικά φαινόμενα που δεν μπορούν να προβλεφθούν; Τι Κινέζικα είναι αυτά;
Δεν γνωρίζουν, δεν τους είπε κανείς, δεν διάβασαν στα δείγματα που παραθέτουν ότι οι μετρήσεις αφορούν το συγκεκριμένο δείγμα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι επικουρικές & δεν μπορούν μόνον αυτές να στηρίξουν  συμπεράσματα για την καταλληλότητα ή ακαταλληλότητα ενός νερού;
Η Δημόσια Υγεία δεν είναι Νομικά τεχνάσματα.
Το γεγονός ότι παρουσίασαν μόνον φυσικοχημικές εξετάσεις του ΚΕΠΑΜΑΧ χωρίς μικροβιολογικές & καμία αναφορά σε τοξικές ουσίες & βαρέα μέταλλα, ανάλογα & με τα ευρήματα που διαπίστωσαν (ποιοί άραγε & με τι γνώσεις;) για να καθησυχάσουν τον κόσμο, συνδυαστικά & με αδιανόητες συμπεριφορές του Δημάρχου, να ρίξουν λύματα σε υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, εδώ:
μόνο καθησυχαστικά δεν είναι, αλλά δημιουργούν εύλογη ανησυχία για την ασφάλεια του πόσιμου νερού του Πολυγύρου
Εδώ λοιπόν χρειάζεται άμεσα Υγειονομική διερεύνηση & αναγνώριση του προβλήματος, από έμπειρο Υγειονολόγο & εγώ είμαι κλεισμένος παράνομα σε ένα γραφείο, με παρακώλυση άσκησης καθηκόντων Κρατικού Υγειονομικού οργάνου από τους παρακρατικούς μπαχαλάκηδες, οι οποίοι με εξουθενώνουν εδώ & τρία χρόνια με 35 χρόνια Υπηρεσία πλέον, προκαλώντας μας ηθικές & υλικές βλάβες κατ΄εξακολούθηση, & ζημιές μη αναστρέψιμες, απειλώντας με καταστροφή την μόνιμη κατοικία μου, & χρησιμοποιώντας τις δομές της Διοίκησης ως εγκληματική οργάνωση σε βάρος μας, ενώ οι Εισαγγελείς διαβάζουν ακόμη τις δικογραφίες εδώ & τρία χρόνια.
Με την Δημόσια Υγεία ενός πληθυσμού κανείς δεν παίζει Δήμαρχε, όταν μάλιστα υπάρχει ιστορικό από πρόθεση κατ΄εξακολούθηση απόπειρας ρίψης λυμάτων σε υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
Ιάκωβος Τίγκας
Επόπτης Δημόσιας Υγείας
βαθμός Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου