Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Αναδημοσίευση του αδιανόητου περιβαλλοντικού εγκλήματος στον Πολύγυρο από την έγκριτη ιστοσελίδα "Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία

ΠΑΚΟΕ έκδοση Περιβάλλον: ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ… Η ΑΜΑΡΤΙΑ (αναδημοσίευση από το τεύχος ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017)



Επειδή κοντεύουμε να ξεχάσουμε & αυτά που ξέρουμε με τους τύπους που έχουμε μπλέξει εδώ, με όσους μιλάω σε όλη την Ελλάδα, συναδέλφους Υγειονολόγους, για να με τσεκάρω βρε αδερφέ μπας & υπερβάλω ή κάνω λάθος, όλοι μου λένε "τι αδιανόητα πράγματα είναι αυτά, & πως θα έπρεπε να τα έχουν μαζέψει & να πάρουν δρόμο από εκεί  Είναι αδιανόητο να ρίξουν λύματα, επάνω σε υπόγεια πηγή νερού & δεν γίνεται δεκτό κανένα ψευτομέτρο ψευτοασφάλειας, που ίσως σκαρφιστούν"
Αναδημοσίευση του θέματος με το αδιανόητο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Πολύγυρο από την έγκριτη ιστοσελίδα Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία, μετά από ενημέρωση, στους συναδέλφους, με σχόλιο που κάνει μνεία στην γνωστή Οδηγία πλαίσιο της Ε.Ε. για τα ύδατα, που εγκρίθηκε το 2000 & λέει τα εξής:

"Το Περιβάλλον απαιτεί την προσοχή και τον σεβασμό όλων μας, μιας και κάθε ανθρώπινη παρέμβαση έχει ολέθριες επιπτώσεις. Σύμφωνα με την Ευρωπαική Επιτροπή:

«Το νερό στηρίζει τη ζωή. Είναι καθοριστικός πόρος για την ανθρωπότητα, παράγοντας και διατηρώντας οικονοµική και κοινωνική ευηµερία. Αποτελεί επίσης τον πυρήνα των φυσικών οικοσυστηµάτων και της ρύθµισης του κλίµατος.
Η οδηγία πλαίσιο της ΕΕ για τα ύδατα (ΟΠΥ), η οποία εγκρίθηκε το 2000, υιοθετεί µια πρωτοπόρο προσέγγιση για την προστασία του νερού µε βάση φυσικούς γεωγραφικούς σχηµατισµούς: τις λεκάνες απορροής ποταµών. Καθορίζει συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα,
θέτοντας το 2015 ως το καταληκτικό έτος για την επαναφορά όλων των ευρωπαϊκών υδάτων σε καλή κατάσταση.
Τα ευρωπαϊκά ύδατα δέχονται πιέσεις. Οι οικονοµικές δραστηριότητες, η αύξηση του πληθυσµού και η αστικοποίηση ασκούν ολοένα και αυξανόµενη πίεση στα γλυκά ύδατα παντού στην Ευρώπη. Εάν δεν αναληφθεί δυναµικότερη δράση, το 47 % των επιφανειακών υδάτων της ΕΕ δεν θα βρίσκονται σε καλή οικολογική κατάσταση
µέχρι το 2015.
Περίπου το 25% των υπόγειων υδάτων είναι κακής χηµικής κατάστασης λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Η χηµική κατάσταση του 40 % των επιφανειακών υδάτων δεν είναι γνωστή, κάτι που καταδεικνύει τον ανεπαρκή έλεγχο σε πολλά κράτη µέλη.
Το Προσχέδιο για τη διαφύλαξη των υδατικών πόρων της Ευρώπης του 2012 αναγνωρίζει τους φραγµούς που υπάρχουν για την καλύτερη διαχείριση των υδάτων, προσφέρει απτές λύσεις και προσδιορίζει την ηµερήσια διάταξη της πολιτικής των υδάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επερχόµενα έτη.»

Αυτά λένε οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας & η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά & το ΠΑΚΟΕ.
Και την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Πολυγύρου & πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής, συνεπικουρούμενος από επίορκους παρακρατικούς υπαλλήλους, από πρόθεση θέλει να μολύνει υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, & να καταστρέψει τις γεωτρήσεις της Κεντρικής Χαλκιδικής & όχι μόνον, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης & του Ελληνικού Δημοσίου εδώ:
Απ΄όσο ξέρω συλλήψεις δεν έγιναν ακόμη & οι απόπειρες ρίψης λυμάτων επάνω σε υπόγεια πηγή νερού συνεχίζονται & δεν εφαρμόζονται μέχρι στιγμής οι διατάξεις που προβλέπονται από το άρθρο 42 ΠΚ: Αναμένουμε.
Τίτλος Αρθρου
Εννοια και ποινή της απόπειρας
Ι. ΑΠΟΠΕΙΡΑ
1. Οποιος, έχοντας αποφασίσει να εκτελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα, επιχειρεί πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης, τιμωρείται, αν το κακούργημα ή πλημμέλημα δεν ολοκληρώθηκε, με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83).
2. Αν το δικαστήριο κρίνει ότι η κατά την προηγούμενη παράγραφο ελαττωμένη ποινή δεν επαρκεί για να αποτρέψει τον υπαίτιο από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, μπορεί να του επιβάλει την ίδια ποινή με αυτήν που ο νόμος προβλέπει για την ολοκληρωμένη πράξη, εκτός από την ποινή του θανάτου.
3. Το δικαστήριο μπορεί να κρίνει ατιμώρητη την απόπειρα πλημμελήματος για το οποίο ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης όχι ανώτερη από τρείς μήνες.

O υπόδικος για κακουργήματα με πρόθεση Δήμαρχος Πολυγύρου & πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής, ο οποίος από πρόθεση θέλει να μολύνει υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα με λύματα, εν γνώσει του, & επιλεκτικά να καταστρέψει την μόνιμη κατοικία μου, μετά από την ασυνήθιστη αυτή συμπεριφορά, δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι Δήμαρχος καθώς έχει εκπέσει του Αξιώματός του.
Δικηγόρος ο ίδιος με συγγενή πρώτου βαθμού Εφέτη πολιτικών Δικαστηρίων, όπως προκύπτει από το δημόσιο βιογραφικό του εδώ: https://www.eklogika.gr/page/selfgov/zografos_asterios-cv υπάλληλος που ασκεί πρόσκαιρα Υπηρεσία Δημοσίου συμφέροντος, παραβιάζει τον Ποινικό Κώδικα κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των Δημοτών που τον εξέλεξαν, & επιλεκτικά σε βάρος μου & της οικογενείας μου, αφού εδώ & δύο χρόνια, μας υποχρεώνει να ζούμε σαν μελοθάνατοι που καθημερινά βλέπουμε τους φονιάδες μας έξω από το σπίτι μας, να κατασκευάζουν την αγχόνη μας.
Αυτός ήταν που το 2010 με εξοστράκισε παράνομα ως Νομάρχης τότε, από την Ιεραρχία της Υγειονομικής Υπηρεσίας, με τον ίδιο αντινομάρχη, τον σημερινό Αντιπεριφερειάρχη, καθεστώς που διατηρείται μέχρι σήμερα, ενώ δρομολογήθηκαν οι μετέπειτα προσχηματικές πειθαρχικές διώξεις.

Ιάκωβος Τίγκας
Επόπτης Δημόσιας Υγείας
βαθμός Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου