Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ανάστα ο Θεός κρίνον την Γην

Ακριβώς όπως το 33 μ.Χ. αναμένεται η Β φάση & η ολοκλήρωση αυτού που άρχισε τότε.
Ακριβώς όπως το 33 μ.Χ. οι τότε επαναστάτες Ζηλωτές, δεν κατάλαβαν τι έκανε ο Μεσσίας στο υπόδουλο Ισραήλ, όταν μπήκε θριαμβευτικά στην Ιερουσαλήμ & τι επρόκειτο να ακολουθήσει, έτσι & σήμερα, παίζεται στην υπόδουλη ανθρωπότητα με επίκεντρο την Ελλάδα, το ίδιο έργο, η Β φάση του & η ολοκλήρωση αυτού που άρχισε τότε.
Καμιά ανατροπή δεν πρόκειται να γίνει, καμιά άμεση ή έμμεση δημοκρατία δεν πρόκειται να συμβεί.
Τι έγινε εκείνος ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης; Τι έγιναν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ & τα περί γενοκτονίας στην Ελλάδα;
Οι "αγαθοί" Τέκτονες απέτυχαν να αναγεννήσουν τον Φοίνικα μέσα από τα λευκά δωμάτια, & να συνετίσουν τους μαύρους αδερφούς τους, αφού το υποκειμενικό τους δίκαιο προσέκρουσε στο αντικειμενικό δίκαιο ανιδιοτελών μη Τεκτόνων, σε βάρος μαύρων Τεκτόνων, & έτσι υπερίσχυσε η Τεκτονική αλληλεγγύη, αναγνωρίζοντας υψηλόβαθμους αδερφούς, που στηρίζεται στο "δόγμα", "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", ακόμη & αν τα "μέσα" είναι φόνοι ανθρώπων.
2000 χρόνια ακολουθούν την ίδια τακτική & ιδού το αποτέλεσμα της αποστατημένης ανθρωπότητας, των αποκτενόντων τον κληρονόμο, για να ιδιοποιηθούν την κληρονομιά.
Είναι γραμμένο όμως: "Ανάστα ο Θεός κρίνον την Γην, ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις Εθνεσιν". (Ψαλμός 81)
Μόνο που αυτήν την φορά δεν θα έρθει επάνω σε γαϊδουράκι, αλλά "επί των νεφελών, μετά δυνάμεως & δόξας πολλής". (Ματθαίος 24).
Στους Δικαστές είναι λοιπόν αφιερωμένο το πρωινό του Μεγάλου Σαββάτου, όπου στην Αναστάσιμη πρωινή λειτουργία, την ώρα που κουνάνε τα πολύφωτα, ο χορός ψάλει τον περιβόητο ψαλμό 81, μέσω του οποίου ο Θεός απευθύνει τον λόγο σε αυτούς, τους Θεούς όπως τους ονομάζει, που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, παλιά ιστορία, με αποκορύφωμα την σημερινή άθλια κατάσταση, όπου έχουν σαλευτεί εξ αιτίας τους, τα θεμέλια της Γης.
Συνυφασμένη η Ανάσταση του Θεανθρώπου με την Κρίση της Δικαιοσύνης,προαναγγέλει την ανάγκη της Κρίσεως της Γης.
Να λοιπόν τι τους λέει ο ψαλμός επί λέξη:
"Ο ΘΕΟΣ ἔστη ἐν συναγωγῇ θεῶν, ἐν μέσῳ δὲ θεοὺς διακρινεῖ. 2 ἕως πότε κρίνετε ἀδικίαν καὶ πρόσωπα ἁμαρτωλῶν λαμβάνετε; (διάψαλμα). 3 κρίνατε ὀρφανῷ καὶ πτωχῷ, ταπεινὸν καὶ πένητα δικαιώσατε· 4 ἐξέλεσθε πένητα καὶ πτωχόν, ἐκ χειρὸς ἁμαρτωλοῦ ρύσασθε αὐτόν. 5 οὐκ ἔγνωσαν οὐδὲ συνῆκαν, ἐν σκότει διαπορεύονται· σαλευθήσονται πάντα τὰ θεμέλια τῆς γῆς. 6 ἐγὼ εἶπα· θεοί ἐστε καὶ υἱοὶ ῾Υψίστου πάντες· 7 ὑμεῖς δὲ ὡς ἄνθρωποι ἀποθνήσκετε καὶ ὡς εἷς τῶν ἀρχόντων πίπτετε. 8 ἀνάστα, ὁ Θεός, κρίνων τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι."
Το Αγιο Φως άναψε & φέτος στην Ιερουσαλήμ, περιμένουμε την Κρίση εν τάχει & μακροθυμούντος εφ΄ημών.
Καλή μας Ανάσταση.
Ιάκωβος Τίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου